Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani. Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca nu stii cum sa faci bani.
Cum ar fi să câștigi bani în timp ce stai la plajă, în timp ce dormi sau în timp ce faci pur și simplu ceea ce îți place? Sună destul de tentant și ce este incredibil este că acest lucru este posibil. Cum? Prin generarea de venituri pasive.
Venitul pasiv este cea mai bună modalitate de a câștiga bani constant sau de a avea un venit suplimentar fără a fi nevoie să muncești mereu sau să îți iei un job în plus.
Veniturile pasive nu îți garantează doar bani în plus ci și siguranță iar mulți oameni au început să genereze din ce în ce mai mult bani din astfel de activități.
Ce este cel mai convenabil la venitul pasiv este că acesta îți generează bani chiar și atunci când tu nu ești implicat în activitatea respectivă sau lucrezi la o altă activitate generatoare de venit.
Venitul pasiv îți poate aduce bani foarte mulți dacă știi exact ce este un venit pasiv și cum să faci ca acesta să îți un flux de numerar constant.
Indiferent că ai nevoie de bani în plus sau vrei să te relaxezi mai mult, alege să cauți idei de venituri pasive care să te facă să devii independent la un moment dat și să ai mai mult timp liber.
Îți prezentăm peste 100 de idei de venituri pasive din care să alegi. Cu siguranță cel puțin unul este potrivit pentru tine.
Venitul pasiv este un venit care îți garantează un flux de numerar constant fără ca tu să fii implicat într-un angajament zilnic pentru a produce banii respectivi.
Fie că îți dorești efectiv să ai parte de un venit suplimentar fie îți dorești ca peste un timp să nu mai fie nevoie să muncești zilnic, un venit pasiv le poate face pe amândouă.
Cel mai mare beneficiu al unui venit pasiv este faptul că îți genereaza bani cu implicare minimă și efort scăzut.
Un venit pasiv provine, în general în urma unei investiții inițiale și care de obicei, dar nu în toate cazurile, îți generează venituri după o anumită perioadă de timp.
Spre exemplu o afacere îți poate aduce venituri pasive doar după o anumită perioadă de timp în care ai investit timp și bani, în timp, un curs înregistrat îți poate aduce venituri imediate.
De regulă, veniturile pasive în care investi în anumite produse financiare, implică foarte multă răbdare dar și multă informare.
Chiar dacă un venit pasiv nu implică o activitate constantă, la început trebuie să fii acolo, pentru a face ca acesta să se întâmple.
.
Indiferent de banii pe care îi faci, veniturile tale se clasifică în venituri active sau pasive. Și pentru cel mai probabil ai auzit de aceste concept dar nu știi exact care este diferența dintre venit pasiv vs venit activ, haide să lămurim lucrurile.
Un venit pasiv sunt de fapt banii care îți vin în urma unei investiții sau a unei activități pe care ai făcut-o în trecut, în timp ce un venit activ sunt banii care îți vin în schimbul prestării unui serviciu. Aici ne referim la salarii, comisioane, bacșișuri etc.
Diferența dintre cele două este că la venitul activ, o dată ce ai încetat activitatea, să mai prestezi acel serviciu, veniturile tale se opresc. venitul pasiv în schimb, se va genera constant, indiferent că tu ești în vacanță, dormi sau muncești la un alt proiect.
În cazul unui venit pasiv trebuie să depui un efort acum care îți va genera venituri pe o perioadă lungă de timp, în timp ce pentru un veit activ, depui probabil același efort, dar venitul este pentru moment.
Indiferent de modalitatea pe care o alegi, un lucru este cert. Pentru ambele tipuri de venituri trebui să depui un efort și o muncă. Nu-ți imagina ca veniturile pasive nu necesită implicarea ta. Da, este adevărat că nu mereu, dar cel puțin la început este mare nevoie să depui un efort pentru a avea siguranță în viitor.
Ok, acum că am lămurit ce este un venit pasiv și care este diferența între un venit pasiv vs venit activ haide să vedem cum poți ajunge si tu să ai venituri active.
Există sute de surse de venit pasive pe care le poți lua în considerare în funcție de pasiunea ta.
Iată deci, 101 idei pentru a genera venituri pasive .
Indiferent că este vorba despre un apartament, o casă, un spațiu de birou sau mai multe spații, toate acestea sunt surse de venit pasiv care îți aduc bani fără ca tu să trebuiască să îți oferi timpul la schimb.
Dacă ai un spațiu pe care îl poți da în chirie, ai găsit deja o sursă pe care o poți transforma într-un venit pasiv.
Cu toate că dobânzile sunt extrem de mici este totuși un venit pentru care nu faci niciun efort.
Deci dacă ai bani cash nu îi ține la saltea ci pune-i să lucreze pentru tine.
O idee bună de a face că banii tai se înmulțească este să îți schimbi banii în valută. De regulă aceasta crește iar tu poți face profituri bunicele, în special dacă ai răbdare să ajungă la o valoare mai mare.
Investițiile în obligațiunile municipale îți aduc dobânzi dar și o valoare mai mare, în timp ce banii tai se investesc în anumite proiecte.
Acestea le poți cumpara de pe piata de investiții, cu ajutorul unui broker sau prin fonduri de investiții.
Multe afaceri se finanțează prin datorii (obligațiuni) pentru a-și duce la îndeplinire anumite proiecte și pentru care sunt dispuse să plătească dobânzi.
Ele pot fi cumpărate prin bursa de valori sau prin companii de administrare a investițiilor. Însă aici trebuie să fii foarte atent în ce companii investești.
Fondurile mutuale sunt un portofoliu de acțiuni, obligațiuni sau alte active financiare oferite de către un administrator de investiții.
Dacă vrei mai multă diversitate în investițiile pe care le faci sau să ajungi la anumite investiții mai greu accesibile acestea sunt o sursa bună de venit pasiv.
ETF-urile sau fond de investiții tranzacționate la bursa sunt un cumul de titluri (acțiuni, obligațiuni, produse) sau o combinație între toate acestea pe care le poți tranzacționa (vinde sau cumpără) prin intermediul unui broker.
ETF-urile au rentabilitate pe termen lung și sunt unele dintre cele mai folosite tipuri de investiții pentru a genera venituri pasive.
Se preconizează că argintul va fi foarte utilizat în viitor ceea ce înseamnă că valoarea lui va crește foarte mult.
Ideal ar fi să incepi sa investești în argint acum, cât prețul său este unul relativ mic și să ai răbdare pentru a-l putea vinde în viitor la un preț mult mai mare.
Piața criptomonedelor este una perfectă pentru a genera venituri pasive.
Aici trebuie să ai cunoștințe despre cum să faci investițiile. În cazul în care nu te pricepi dar ai bani pe care vrei să îi investesti, pentru a avea un venit pasiv din crypto, poți apela la un broker care să te ajute sau te poți folosi de platformele specializate preecum eToro, Crypto, Binance etc.
Minerele sunt niște dispozitive care minează diverse monede crypto. Majoritatea au prețuri destul de piperate dar cu siguranță îți vei scoate investiția pe măsură ce dispozitivul tău începe să adune criptomonede.
Ideal aici este să nu vinzi monedele ci să aștepți că valoarea lor să crească și abia apoi să le vinzi pentru a-ți genera un venit pasiv din crypto.
Investiția în titluri de stat este o sursă foarte bună de venit pasiv și foarte sigură.
Practic tu îi împrumuți statului bani pe care el îi folosește și tu primești o dobândă anuală foarte bună. Marele avantaj aici, este că veniturile nu sunt impozitate.
Dacă tot faci cumpărături de ce să nu te ți se întoarcă cel puțin o parte din bani înapoi? Ei bine iată o sursă de venit pasiv pe care o faci în timp ce cheltui.
Există multe variante prin care poți face acest lucru, de la carduri la anumite platforme sau site-uri care îți oferă acest serviciu.
O agenție de marketing este o afacere foarte profitabilă în prezent, în special pentru că business-urile au nevoie de astfel de servicii tot mai mult.
După ce ți-ai învățat angajații sau colaboratorii (pentru că poți avea o agenție de marketing chiar și la distanță) despre ce este și cum se face marketingul, le-ai oferit informațiile de care au nevoie și procedurile de lucru, tu te poți retrage din a munci zilnic iar banii vor continua să vină la tine.
NFT-urile au devenit o modă în rândul colecționarilor și al investitorilor crypto și pasionaționaților de tehnologia blockchain.
NFT este acronimul de la non fungibile token și ele reprezintă niște active care pot fi tranzactionate și nu pot fi duplicate.
Acestea pot fi sub formă de muzică, fotografii digitale, obiecte de artă, bilete la diverse evenimente, haine în ediție limitată sau mesaje pe Twitter.
Ele sunt unice și aparțin unei singure persoane și pot fi scoase la licitație pe foarte mulți bani.
Acțiunile companiilor foarte mari sunt puse la dispoziția investitorilor. Imaginează-ți că acest lucru înseamnă că tu vei deține o cotă parte dintr-o afacere foarte mare fără ca tu să faci ceva pentru asta.
De obicei aceste investiții necesită răbdare dar sunt foarte sigure și generatoare de venit pasiv pe termen lung.
Afacerile de tip MLM sunt afaceri în care muncești la început pentru a-ți crea o echipa iar ulterior venitul tău se va transforma într-unul pasiv.
Mulți oameni aleg să facă astfel de afaceri tocmai pentru acest beneficiu.
Scrierea unei carți este o idee foarte bună de venit pasiv, pentru că depui efort o singură dată iar ulterior îți aduce bani fără a mai fi nevoie ca tu să fi prezent. Tot aici intră și cărțile audio sau e-book-urile.
Investitorii Angel sunt investitorii care ajută alte afaceri să se dezvolte.
Dacă ai deja un capital pe care nu știi unde să îl investești sau nu vrei pur și simplu să îți bați capul cu a conduce o afacere, sprijină antreprenorii care au idei bune dar nu au suficienți bani.
Primești în schimb acțiuni și dividende din fiecare afacere în care investești.
Dacă îți dorești foarte mult o afacere dar nu ai vrea să începi de la 0, atunci o afacere existentă cum ar fi cele în franciză sau unele afaceri de succes sunt o idee foarte bună pentru a-ți aduce un venit pasiv lunar.
O vei cumpăra cu un plan de marketing, cu o baza de clienți, cu procedurile de lucru și cu statisticile aferente ei.
Așadar nu mai trebuie să fi acolo pentru a o face să meargă ci pur și simplu să angajezi oamenii pentru ca aceasta să funcționeze în continuare la fel de bine chiar dacă tu nu ești acolo.
Indiferent că te gândești să cumperi drepturi de autori pentru cărți, filme, muzică, francize, artă sau un brevet științific, vei genera venituri frumoase din fiecare vânzare a produselor respective și vei da la schimb un comision autorului.
Însă tu te alegi cu venituri fără a crea toate aceste produse.
Găsește un spațiu, achiziționează câteva boxe și deschide-ți propria spălătorie în sistem self-service.
Este o idee generatoare de venit pasiv care cu siguranță nu te obligă să fii prezent acolo, non stop.
Pentru a o întreține poți angaja un singur om și tu nu vei mai fi nevoit să investești timp în această afacere.
Închirierea garajului tău îți aduce un venit pasiv la fel ca în cazul închirierii unei locuințe. Evident că valoarea va fi mult mai mică, însă atât timp cât garajul tău îți aduce bani, de ce să nu profiți de acest spațiu?
Dacă ai mai mulți bani poți investi în el și îl poți transforma într-un spațiu mai mare pe care să îl închiriezi unui birou sau unei afaceri.
Dacă ai un loc de parcare dar tu ai și o altă variantă unde îți poți parca mașina, acel loc de parcare se poate tranforma într-un venit pasiv.
Același lucru este valabil și dacă ai un loc în plus în curtea ta sau în fața curții pe care îl poți închiria cuiva care are nevoie.
Un venit pasiv foarte bun este acel tip de afacere în care tu cumperi case vechi și cu ajutorul unei firme de construcții le redecorezi și le vinzi la un preț mult mai mare.
Aici câștigi destui de mulți bani la o singură tranzacție și nu este nevoie de prezența ta în redecorare ci doar de o colaborare bună cu o firmă de construcții și design și eventual chiar și cu o agenție imobiliară.
Dacă ești posesorului unui teren, nu-l ține degeaba, în special dacă nu îl lucrezi ca și teren agricol.
Închiriază-l sau dă-l în arendă și primește bani de pe urma folosirii acestuia.
Deși e nevoie de o investiție inițială aici, cu siguranță vei genera profituri în viitor cu o astfel de afacere.
Vei avea nevoie doar de o persoană care să relaționeze cu clienții sau să aducă trotinetele înapoi, în baza unui program de localizare. De tine nu va fi nevoie într-o astfel de afacere.
Plasează bicicletele, trotinetele sau Atv-urile în locuri potrivite și promovează foarte bine această idee pentru a avea parte de cât mai mulți clienți.
Camera sau camerele pe care nu le folosești sunt de fapt o sursă de venit pasiv de care ar trebui să te folosești.
Indiferent că alegi să închiriezi unui student sau să îți împarți casa, dacă ai o locuință mai spațioasă și să o oferi unei familii sau de ce nu chiar să o transformi într-un spațiu de birou, vei avea parte de un venit suplimentar constant care, cu siguranță nu îți va strica.
O modalitate mai ușoară de a face bani din haine fără a te ocupa tot timpul de stocuri noi este să cumperi haine pentru petreceri, de epocă sau pentru carnavale și să le închiriezi.
Aici ai nevoie de un singur om care să se ocupe de închiriere și de curățarea hainelor.
Dacă ai avut o idee de afacere foarte bună care ți-a adus succes de ce să nu îți vinzi ideea mai departe celor care nu știu să pună pe picioare o afacere?
Vei face astfel bani din ideea ta, fără ca tu să mai fi nevoit să te ocupi de ea în fiecare zi.
Uită-te la afacerile mari precum Starbucks, Forneti, La doi pași etc.
O agendă sau un jurnal mai special este un produs care îți aduce venituri pasive la fel ca o carte.
Ai de muncit o singură dată la crearea și tipărirea acestuia iar ulterior nu trebuie să mai fi activ pentru a face o vânzare.
Nu uita să îți promovezi produsul pentru a te asiguri că ai parte de vânzări.
Dacă ai o casă foarte mare, indiferent că locuiești sau nu în ea, ideea de o transforma într-o pensiune este o idee de venit pasiv foarte bună.
Dacă nu vrei să te ocupi tu de clienți poți angaja o persoană care să facă asta dar tu ocupă-te de promovare sau plătește pe cineva care să facă asta pentru tine.
Indiferent că sunt oi, vaci, găini sau alte animale, chiar nu e nevoie de pasiune sau sau ai cunoștințe în acest domeniu. Pur și simplu le achiziționezi și angajezi un om care să ocupe de ele.
Tu te poți implica în a caută metode prin care să vinzi lapte sau sa le dai ulterior la un preț mai bun.
Utilajele agricole pot fi o investiție destul de mare iar mulți dintre cei care au nevoie s-ar putea să nu își permită o astfel de investiție.
Astfel că, dacă tu dispui de niște bani, te poți orienta către a le achiziționa și a le închiria ulterior agricultorilor.
Există anumite afaceri care te plătesc cu un comision lunar dacă îți oferi mașina pentru a reprezenta brandul lor.
Spre exemplu aplicația Bolt nu te plătește doar pentru că faci curse (venit activ) dar îți oferă și un venit pasiv dacă alegi să îți colaborezi mașină cu brandul lor, oferindu-ți o sumă de bani lunar.
Poți alege varianta de a face chiar tu investiții la bursă, dacă știi exact cum sa faci asta sau te poți orienta către a-ți oferi banii unei bănci, depozitându-i într-un cont de investiții.
Banca investește în locul tău la bursa iar tu primești un comision anual.
Plantarea unor pomi fructiferi îți poate aduce un venit pasiv în câțiva ani. Acest tip de afacere este făcută în general de cei pasionați de agricultură, dar nu e neapărat nevoie să te ocupi tu de livadă.
Atât timp cât ai bani pentru a angaja oameni care să lucreze, tu te poți ocupa doar de vânzarea fructelor sau de modalități de procesare.
Oamenii preferă tot mai mult relaxarea în natură și concediile petrecute cu cortul sau cu rulota. Dacă dispui de un teren cu o suprafață mare, tot ce ai de făcut este să îl amenajezi și să îl întreții.
Rulotele sunt la mare căutare în ultima perioadă iar prețul de închiriere nu este tocmai mic. Inchirierea rulotelor a devenit un trend în petrecerea vacanțelor.
Cu toate că ai nevoie de o investiție destul de consistentă pentru început, dacă îți promovezi bine serviciile vei face bani foarte mulți.
Lemnul dar și plantele de diferite soiuri sunt destul de valoros și sunt la mare cerere.
Așadar plantarea unor copaci care sa poate fi transformați la un moment dat în paruri sau în lemn este o idee la care ni trebuie sa participi activ ci doar sa ai răbdare.
Ai o idee foarte bună de afacere și ești convins că va genera succes dar nu ai bani să investești?
Atunci vinde-ți ideea unui antreprenor care o poate pune în aplicare și care să îți dea la schimb acțiuni sau dividende.
Dacă ești expert în consultanță financiară nu îți oferi tot timpul în schimbul întâlnirilor 1 la 1 ci înregistrează anumite lecții pe care le poți vinde ulterior celor care au nevoie. Sau de ce nu, scrie o carte sau un planner pentru cei care vor să învețe cum să își gestioneze bugetele.
Ai bani și îi poți da cu împrumut? Acum poți face bani din asta, din dobândă.
Este legal în România să împrumuți bani persoanelor fizice atât timp cât împrumutul se face în baza unui contract la notar.
Indiferent că vorbim de voce sau de muzică la anumite instrumente, tot ce trebuie să faci este să creezi muzica iar ulterior să o vinzi cu drepturi de autor. Fie că te pricepi la mixa sau pur și simplu vrei să cânți la anumite instrumente mai speciale, muzica face parte din viața oamenilor și dorința de a asculta muzică nu va dispărea niciodată.
Produsele printate merg foarte bine și sunt la mare cerere. De la tricouri, șepci, sacoșe, stickere, agende etc, toate se caută și se cer. Cu cât sunt mai originale cu atât ai mai mult de câștigat.
Într-un astfel de business ai nevoie de foarte multe idei la început pentru că apoi doar sa vinzi fără să mai creezi.
Un centru de echitație poate fi o investiție foarte bună pe termen lung pentru că investiția o faci la început iar aceasta îți aduce bani pe măsură ce se dezvoltă.
În special dacă ești un iubitor de cai cu siguranță vei face din pasiunea ta o afacere care îți generează venituri active dar și pasive.
Poți face afacerea aceasta și fără a fi tu implicat activ, angajându-ți oameni care să se ocupe de afacere în locul tău.
Dacă ai un teren cu copaci sau unul unde poți planta copaci de diverse soiuri în care să pui și câteva bănci, piste de plimbare sau chiar să oferi activități în aer liber, atunci tot ce ai de făcut este să te ocupi de amenajarea spațiului la început, iar ulterior banii bin la tine din vânzarea biletelor de intrare.
Ai nevoie doar de un om care să încaseze banii pe intrare și de cineva care să se ocupe de întreținerea parcului.
Un loc de joacă pentru copii îți poate aduce venituri pasive foarte bune dacă îl faci cât mai atractiv și te ocupi bine de promovarea lui.
Axează-te pe oferirea de cât mai multe activități și dacă ai posibilitatea de a oferi spațiu atât în interior cât și în exterior atunci cu siguranță vei avea succes.
Investiția o vei face la început în echipamente și lunar pentru un angajat care să se ocupe de locul de joacă.
Apartamentele în regim hotelier sunt mult mai căutate în ultimii ani decât hotelurile sau pensiunile pentru că îți oferă o intimitate aparte dar ai și opțiunea de a găti chiar tu.
Dacă nu ai un apartament sau o locuință pe care să o dai cu chirie în regim hotelier ai varianta prin care poți închiria una și subînchiria în regim hotelier.
Aici trebuie să te ocupi foarte bine de promovare pentru a te asigura că ai clienți cât mai mulți pentru a-ți permite să plătești chiria și cheltuielile dar și un om care să se ocupe de curățenie, în cazul nu faci tu. Și evident să ai parte și de un profit pasiv.
Dacă ai o pasiune pentru gătit, în special pentru a mixa ingrediente și ai idei foarte bune de rețete nu le ține pentru tine ci pune-le într-un rețetar pe care să îl vinzi.
Îl poți face sub forma de e-book sau tipărit sau poți vinde rețetele cu ajutorul unui blog sau într-un magazin online.
Nu trebuie să știi tu să coafezi sau să te pricepi la cosmetică. Ci pur și simplu să decorezi un spațiu pe care îl ai în proprietate și să îl amenajezi pentru a deveni salon de frumusețe. Ulterior vei câștiga bani din chirie.
Dacă ești foarte pasionat de designuri interioare și vrei și un venit pasiv pe lângă activitatea pe care o faci zilnic, alege să creezi un ghid despre cum se fac design rule interioare în funcție de anumite criterii.
Îl poți vinde sub formă tipărită sau în format digital, scris sau video.
O agenție de turism nu necesită prezența ta constantă acolo. Tu trebuie doar să o deschizi, să o pui pe picioare și să cauț angajați care să facă oferte clienților tăi.
Agențiile de turism vor fi mereu o idee în trend, pentru că oamenii iubesc să călătorească.
Pasiunea ta pentru croitorie se poate transforma într-un venit pasiv foarte bun. De regulă croitoria îți aduce bani atât timp cât lucrezi și ești activ.
Dar de ce să nu îți duci pasiunea la un alt nivel. Creează chiar tu tipare pe care le poți vinde celor care vor să îți multiplice anumite creații sau oferă-le video-uri contra cost cu pașii concreți de urmat.
Yoga este o activitate din ce în ce mai iubită și preferată de oamenii de toate vârstele, atât pentru relaxare cât și pentru mișcare sau meditație.
Dacă știi să predai yoga, îți poți transforma pasiunea într-un venit pasiv, înregistrând anumite clase sau meditații și vânzându-le celor care au nevoie pe lângă clasele de yoga fizice sau online pe care le faci.
De asemenea poți face și alte obiecte complementare cu yoga pe care le poți vinde într-un magazin online precum lumânări, decorațiuni sau alte produse specifice.
Produsele cosmetice sunt o sursă de venit pasiv incredibilă pe termen lung chiar dacă pentru început trebuie să lucrezi pentru a le crea.
Însă o dată ce ai creat rețetele îți poți duce afacerea la nivelul la care tu să nu mai trebuiască să fii prezent zilnic acolo.
Berea artizanală, creme, suplimente alimentare sau orice alt produs pe care îl creezi îți poate aduce venituri active atât timp cât alegi tu să produci.
Dar ai varianta în care îți poți patenta rețeta și atunci o poți vinde sau lua comision de la fiecare producător care se folosește de rețeta ta.
Machiajul îți generează venituri foarte mari atât timp cât ești activ în această activitate și de cele mai multe ori veniturile sunt sezoniere la fel ca și activitatea.
Dar cum ar fi să ai parte de venituri pasive chiar și atunci când nu lucrezi sau ești în extrasezon?
Atunci axeaza-te pe a oferi cursuri de machiaj, fie curs de bază fie de specialitate. Înregistrează-le și vinde-le ulterior celor care vor să învețe de la tine, dar în ritmul lor.
Mulți proprietari de câini care își iubesc animalul de companie și nu au cu cine să îl lase atunci când vor să plece într-un concediu sau pentru câteva zile pot fi clienții tăi.
Activitatea ta internă este să pui afacerea pe picioare iar apoi tu te poți retrage și îți poți angaja medici veterinari sau îngrijitori care să facă treaba în locul tău.
Dacă ai și tu o pasiune pentru câini, evident că poți și tu participa, dar nu este obligatoriu să fii mereu prezent.
De regulă centrele medicale sunt deschise de medici dar nu este neapărat o regulă.
Medicii care au deschis astfel de centre au făcut acest lucru tocmai pentru a genera și venituri pasive nu doar active.
Cu toate că ei lucrează în mod activ, au parte și de venituri pasive. Indiferent că ești medic sau nu poți deschide un centru medical dacă ai cunoștințe despre ce presupune un centru medical și ce aparatură ai nevoie.
Dacă ești contabil poți face mai mulți bani din activitatea ta. Fie îți deschizi propria ta firmă de contabilitate unde poți lucra și tu la început alături de ceilalți colaboratori după care tu doar să o administrezi de la distanță.
Sau te poți gândi inclusiv la varianta de a crea împreună cu un programator un program care să ajute firmele să facă anumite acțiuni specifice în mod automat.
Dacă ai o pasiune pentru mașini un service auto nu doar că te va ajuta să activezi în pasiunea ta dar îți poate aduce venituri pasive pe termen lung atunci când tu nu mai vrei să te ocupi.
Dacă aduci oameni alături de tine pe care să îi înveți ceea ce tu știi, cu siguranță nu va mai fi nevoie de prezența ta acolo, tot timpul.
O spălătorie profesională este o idee de venit pasiv foarte profitabilă pentru că aceste servicii sunt la mare cerere.
Investiția este într-adevăr mare la început dar ulterior poți avea angajați care să se ocupe de afacerea ta, pentru că nu ai nevoie de mulți angajați într-o astfel de afacere.
Educația copiilor este o activitate de viitor și evident una în care se merită să investești. Dacă ai un spațiu unde poți deschide un after school și nu vrei să te ocupi tu de copii, caută profesori care te pot ajuta.
Jocuri video, jocuri de paintball sau jocuri pentru copii care pot fi plasate în anumite locuri precum mall-uri sau parcuri, acestea îți pot genera venituri pasive bune.
Tot ce ai de făcut este să investești în ele și să găsești locația perfectă unde să le pui. În general arcadele cele mai profitabile sunt cele care funcționează pe bază de fise, pentru a nu fi nevoie ca tu să fi prezent în mod constant.
Colecționarii de artă nu sunt colecționari doar de dragul artei ci și pentru că acestea le pot aduce venituri incredibile.
Dacă ai o pasiune pentru lucruri vechi dar valoroase se merită să faci astfel de investiții pentru că pe măsură ce trece timpul, ele devin din ce în ce mai valoroase.
De la cafea, la snack-uri, salate sau sandvishuri, ATM-urile sunt o sursă foarte bună de venituri pasive.
Deși trebuie să te ocupi de aprovizionarea lor, acest lucru nu implică a fi prezent acolo tot timpul. Le poți plasa în scoli, instituții, parcuri sau pe stradă.
Un studio de înregistrări nu trebuie să se adreseze doar înregistrărilor de muzică sau a interviurilor ci poate fi făcut și pentru a înregistra cărți audio.
Ai nenumărate variante de servicii pe care le poți oferi și poți angaja oameni care să înregistreze în locul tău. Tot ce ai de făcut este să investești în echipamente.
Dacă îți place mult să conduci și vrei ca mașina ta să îți aducă venituri și nu cheltuieli, atunci o poți transforma foarte ușor într-un generator de venituri făcând curse pe platforme precum Bolt, Uber etc.
Cursurile online sunt una dintre cele mai bune surse de venit pasiv pe care tot mai mulți oameni o iau în considerare.
Aici muncești o singură dată la a crea cursul și veniturile tale cresc pe măsură ce oamenii achiziționează cursul tău fără ca tu să mai fi nevoit să predai de fiecare dată.
Prin această metodă nu doar că ai timp liber pe care îl poți folosi la alte activități dar ai șansa sa predai la mai mulți oameni în același timp, din diverse locații.
Prin intermediul marketingului afiliat primești un comision de fiecare dată când un client a achiziționat un produs recomandat de tine pe blog-ul tău sau pe rețelele de socializare. Cât de bine sună, nu-i așa?
Recomanzi o singură dată și faci bani de fiecare dată când un client vede recomandarea ta și face o acțiune în schimbul căreia primești comisionul.
Dacă ești pasionat de tot ce ține de social media de ce să nu faci bani din această pasiune? Indiferent că alegi să te ocupi de promovarea afacerilor pe Facebook sau pe Instagram, să le crești afacerile aceste lucrui îți pot aduce un venit foarte bun.
Mai ales că acum ai la dispoziție opțiuni de a programare a conținutului, nu trebuie să fi prezent non stop în această afacere.
O afacere în care nu trebuie să investești foarte mulți bani și nici să te pricepi la a face invetare sau stocuri de produse.
Îți creezi pur și simplu magazinul online, îl promovezi foarte bine iar mai departe se ocupă furnizorul de livrare.
Dacă vrei să ai un magazin în care nu trebuie să investești timpul tău mereu, să cauți spațiu de depozitare, să te ocupi de inventare și de expedierea produselor, programul Amazon FBA este exact ce cauți.
O dată ce ai investit într-o promovare bună, banii vor veni fără ca tu să fii acolo, prezent 8 ore pe zi, ca într-un magazin clasic.
În cazul în care ai website sau un blog cu trafic intens, atunci ai o sursă foarte bună de venit pasiv. Închiriază spațiul din site-ul tău pentru a afișa bannere cu reclame a unor afaceri care vor să se promoveze pe website-ul tău.
Dacă ești un fan înfocat al unui brand și obișnuiești să petreci timp pe rețelele sociale, atunci poți face bani foarte ușor din asta.
Pur și simplu recomandă produsele brandului respectiv și primește un comision ori de câte ori ai generat o vânzare nouă sau un client în plus.
Îți place programarea și ești foarte creativ? Atunci creează o aplicație foarte bună și vei avea asigurat un venit pasiv în viitor.
Chiar dacă utilizatorii se vor folosi de ea, în mod gratuit la început, pe măsură ce aceasta ajunge la cât mai multă lume, o poți monetiza fie cu ajutorul abonamentelor premium fie prin afișarea reclamelor altor afaceri în timp ce aplicația ta rulează.
În cazul în care ai deja o afacere în online în care oferi anumite servicii, creează abonamente sau membership uri pentru care oamenii să plătească pentru a primi mai mult de la tine.
Aici le poți oferi tot felul de înregistrări la care lucrezi o singură dată dar oamenii le pot accesa indiferent de momentul în care au intrat în membership.
Sunt multe exemple de oameni care au ajuns să facă foarte mulți bani din YouTube.
Este adevărat că ai ceva mai mult de munca până ajungi acolo dar venitul pasiv pe care ți-l generează aceasta activitate este unul care merită tot efortul. Pe lângă că primește bani de la Youtube, poți face bani și din reclame care rulează în timpul clipurilor tale dar și prin recomandare de produse.
Influencerii sunt printre cele mai bune exemple de oameni care generează venituri pasive. De la recomandări de produse, la reprezentarea unui brand, reclame afiliere sau participarea la anumite evenimente, toate aceste lucruri le aduc venituri atât active cât și pasive.
Ca și programator poți câștiga bani frumoși și lucrând în mod activ, însă de ce să nu creezi o platformă care să îți genereze venituri constante pe măsură ce îți dezvolți site-ul?
Ca și exemplu te poți uita la site-urile precum Booking, Airbnb etc. dar tu poți veni cu o idee nouă pe care să o duci la un nivel cât mai mare.
Cum ar fi să creezi o platformă de vânzare precum OLX, tocmai.ro etc în care oamenii să își vândă produsele și să îți plătească un comision pentru a se promova?
În plus, aici poți face bani și din reclame sponsorizate. Așadar, vei munci o dată dar veniturile tale pasive vor veni din online pe viitor fără să mai fii nevoie de prezența ta.
Dacă ai foarte multă expertiză într-un domeniu sau pur și simplu îți place să discuți cu anumiți oameni despre subiecte diverse, înregistrarea unui podcast îți poate aduce la un moment dat venituri pasive foarte bune.
Asigură-te că aduci mulți urmăritori iar ulterior fie îți poți vinde anumite înregistrări mai speciale, fie poți face plasare de produse în timpul podcastului tău.
Cu siguranță ai auzit de astfel de site-uri și de obicei acestea au parte de trafic intens.
Deci prin faptul că vei crea un astfel de site, veniturile tale vor veni fie din reclame sponsorizare fie din reclame PPC.
Dacă ești fotograf și oricum ai o pasiune din a face poze nu te limita doar la atât. Generează-ți un venit suplimentar și pasiv din vanzarea pozelor pe site-urile de profil. De fiecare dată când cina va cumpăra o poză făcută de tine vei primi un comision din vânzarea acesteia.
Fie că te pricepi la a crea template-uri pentru website-uri sau pur și simplu ești foarte bun la design grafic și poți crea diverse imagini care pot fi vândute pentru produse personalizate sau pentru afaceri.
Acestea îți aduc cu siguranță un venit pasiv din care vei avea de câștigat pe termen lung.
Orice afacere are nevoie de un logo iar tu poți face bani frumoși din vânzarea acestora. Creează cât mai multe logo-uri pentru diverse nișe și vinde-le afacerilor care au nevoie de ele.
Poți primi comisioane de licență sau le poți vinde la un preț mai mare fără a mai avea drepturi asupra lor.
Caută produse foarte ieftine de pe Ebay, Amazon, Aliexpres etc și vinde-le în propriul tău magazin online.
Un astfel de magazin îți poate aduce venituri foarte bune și poți alege colaboratori care sa te ajute cu livrarea produselor dacă nu vrei sa te ocupi chiar tu.
Dacă îți place să scrii și ai informații dintr-un anumit domeniu poți concepe câteva ghiduri pe care sa le vinzi afacerilor care vor să le ofere gratuit clienților în schimbul adreselor de email. Evident că aici trebuie să îți cauți clienți.
Există anumite site-uri care te plătesc pentru a înregistra cărți audio dar îți poți face și tu propria platformă.
Pe baza unor redevențe poți înregistra cărți audio pe care să le vinzi mai departe celor care nu au timp să le citească.
Platformele de job-uri merg foarte bine pentru că mereu vor fi oameni care își vor căuta de muncă dar și afaceri care caută angajați.
Aici poți crea anumite abonamente pe care firmele să le plătească pentru recrutarea în baza unor selecții.
Dacă ești un expert în business sau în resurse umane poți crea câteva prezentări pe care să le vinzi afacerilor care vor să își educe oamenii, referitor la anumite subiecte.
De la cum se crează o relație cu clientul, la cum se vinde, toate acestea pot fi subiectele unei prezentări pentru afaceri.
Rolul tău este acela de a consulta oamenii care vor să își deschidă o afacere și nu știu cum să facă asta.
Dar pe lângă faptul că îi poți ajuta în mod activ le poți oferi chiar și anumite ghiduri, video-uri sau înregistrări de care să se folosească chiar și în lipsa ta. Creează astfel de materiale pentru cât mai multe nișe.
Extensiile pentru Chrome ajuta la personaliza browserul dar își pot oferi și o multitudine de opțiuni pe care nu le ai dacă te folosești de varianta clasică.
Dacă ești pasionat de tehnologie și IT și știi cum să faci asta, vei face foarte mulți bani, muncind o singură dată, la crearea extensiei și eventual la îmbunătățirea ei pe parcurs.
Un blog îți poate aduce foarte mulți bani dacă știi cum să îl crești pentru a genera mult trafic. După ce ai adus trafic îl poți mentiza fie vânzând produse propriii, dacă ai, fie prin linkuri afiliate sau din reclame plătite de către alte afaceri.
Deși planurile de afaceri sunt unice și nu pot fi vândute mai departe, poți face bani frumoși din această activitate.
Pentru a-ți genera bani chiar și atunci când nu lucrezi poți crea anumite ghiduri, template-uri sau video-uri despre cum se crează un plan de afaceri pas cu pas pentru diferite nișe.
Dacă ești o fire creativă monetizează-ți abilitățile creând diferite ilustrații pe care le poți vinde online.
Fie că le creezi cu tematică de business, fie pentru reviste online sau website toate îți vor genera un venit pasiv.
Nu trebuie neapărat să ai cărți fizice în libraria ta ci poți vinde ebook-uri, cărți, studii sau orice alt fel de document informativ pentru care oamenii ar plăti.
Aici ai nevoie de redevențe pentru cărți.
Dacă ai cunoștințe în jurnalism și știi cum poți să colectezi informații, fii primul care le publică.
Pe măsură de îți crești site-ul vei face bani din foarte multe surse, de la reclame, la recomandări de afaceri, advertoriale, comunicate de presă, anunțuri. În plus aici, poți posta inclusiv articole pe diverse teme.
Tot mai mulți oameni aleg să se reprofileze sau să scape de job-ul pe care nu îl mai fac cu plăcere. Iar pentru a se educa în noul domeniu au nevoie de cursuri.
Creează o platformă în care să aduci diverși traineri care să își ofere serviciile și tu câștigi bani din comisioane.
Oamenii au nevoie să își țină bugetul sub control și să și-l monitorizeze. Și pentru asta o aplicație de acest tip în care să vadă exact ce buget au disponibil și cât au cheltuit, îi poate ajuta să își optimizeze bugetul dar și să economisească.
Ai varianta în care poți face din reclame, dacă ai ajuns la un număr mare de utilizatori sau poți oferi anumite optiuni contra cost.
Dacă vrei să faci bani din reclamele pe care le afacerile ți le plătesc dar nu vrei să faci toată munca de la început, ai varianta de a cumpăra un site care are deja trafic și pe care îl poți transforma într-un site informativ, de știri sau de orice te pasionează.
Venitul activ este foarte bun și poate fi de o valoare mult mai are ca un venit pasiv, care la început pare să nu fie suficient. Însă ideea este ca la un moment dat să ai mai mult timp liber, în timp ce banii pe care i-ai făcut fiind activ, îți generează și mai mulți bani.
În loc să muncești tu mai mult, alege să investești în idei care îți vor pune banii la muncă, în timp ce tu te vei relaxa. Dar pentru că nimic nu vine gratuit, este nevoie să depui puțin efort pentru ca pe viitor să ai parte de timp liber și de bani.
Alege o idee cu care rezonezi și care te pasionează și începe să îți investești timpul și banii în idei de afaceri care îți aduc venit pasiv, adică foarte multă independență și libertate.