Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.

Înainte cu un an de alegerile prezidențiale, guvernul român a adus vești bune pentru cetățeni. Din luna septembrie a acestui an, pensiile românilor vor crește. În plus, nicio pensie nu va scădea, ci doar anumite pensii vor fi majorate.

Evaluarea dosarelor ce se află în plată a început, iar până în prima lună de toamnă, toate dosarele urmează să fie evaluate. „Acest proces de evaluare este unul premergător recalculării tuturor dosarelor de pensie aflate în plată, care se va face în baza noii legi a pensiilor privind sistemul public de pensii”, a declarat președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

Calculul pensiilor va fi efectuat astfel încât nicio pensie să nu scadă, ci doar pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, vor crește la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare. Oficialii din domeniu speră să finalizeze acest proces de evaluare până la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Această reformă este una importantă pentru sistemul public de pensii, iar recalcularea tuturor dosarelor de pensie va ajuta la reajustarea pensiilor astfel încât pe același număr de puncte să avem același cuantum de pensie, iar pe aceeași contributivitate să avem aceeași pensie în plată.

Pe lângă creșterea pensiilor, tot din acest an, există planuri pentru a majora tichetele de masă. Dacă propunerea va fi acceptată, acestea ar putea ajunge de la 30 de lei, cât sunt în prezent, la 35 sau chiar 40 de lei.

 

În concluzie, această reformă este una binevenită pentru români, iar majorarea pensiilor aduce cu siguranță un suflu de speranță și optimism în rândul populației. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum se vor desfășura lucrurile în practică și cum va fi implementată reforma.

Cresc pensiile pentru români din septembrie 2023

17 iunie 2023
Înainte cu un an de alegerile prezidențiale, guvernul român a adus vești bune pentru cetățeni. Din luna septembrie a acestui an, pensiile românilor vor crește.