Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.
Cum alegi cel mai bun laptop, asta e întrebarea clasică a multor persoane

Cum alegi cel mai bun laptop, asta e întrebarea clasică a multor persoane. De când mi-am luat laptopul acesta am avut posibilitatea să testez multe variante foarte interesante. Dacă maine as avea buget pentru un laptop nou, sigur as alege mult, mult mai bine , o varianta mult mai noua.

Când spun cuvantul „bine” este destul de subiectiv pentru că fiecare persoana, înainte de a cumpăra un laptop sau calculator, trebuie să știe ce are de făcut cu el și cât de mult il solicita respectiv  îl pune sa muncească.

Exista persoane care lucrează cu modelare 3D, exista persoane care fac grafică pe calculator/ laptop, dar și persoane care aleg un laptop pentru a se juca (de gaming). Cea din urmă nu o recomand, adevaratele laptopuri de gaming ajung la un cost foarte, foarte mare, deoarece sutimele de secunde sunt importante intr un joc. Nu știu dacă merita investiția și dacă veți simți ca va jucați cu adevărat.

 

Cum alegi cel mai bun laptop?

 

Laptopurile slim au performante ridicate?

În momentul de față, ca în alte domenii, componentele s-au nișat, așa ca, dacă vreți sa va alegeți un laptop, trebuie sa treceți prin câteva filtre destul de importante.

Trebuie sa aveți mare atenție la configurația aleasa pentru ca se pot modifica foarte, foarte puține lucruri la un laptop și acelea, de cele mai multe ori nesemnificative. Așadar, mai bine analizam puțin și investim cu cap, în loc să ne grăbim și sa luam o porcărie pe care o vom regreta în perioada următoare.

Ceea ce mi se pare foarte important, față de momentele în care am scris, pentru prima dată, acest ghid, este faptul că acum avem acces la mai toate brandurile de pe piață. În plus, sunt aproape 2000 de modele disponibile la vânzare. Nici nu visam acum câțiva ani, practic piața s-a maturizat, concurență există din plin.

 

Cum alegi cel mai bun laptop?

Stabilirea bugetului. Cum știm că alegem cel mai bun laptop?

Înainte de a începe orice fel de configurare, trebuie sa știm exact ce buget avem și dacă mai putem mari Putin bugetul dacă este strict necesar. Eu mereu pățesc lucrul acesta, îmi stabilesc un buget de 3000 de lei, de exemplu, apoi, la achiziție, observ ca am cheltuit chiar și dublu sumei.

Totuși, încerc să merg pe calitate, nu cantitate. Mai ales, când vorbim despre un gadget scump, de care mă voi folosi câțiva ani de zile.

Plecați cu premisa că laptopul nu este PC și cu greu faci ceva modificări la acesta.

Pentru ce utilizezi laptopul mai mult?

Fiecare dintre noi are preferințe, unii ne jucam mai mult, alții se uita la filme sau poate îl folosesc pentru programe care nu necesita o putere mare de calcul, așa ca lucrurile diferă, așadar, lucrurile diferă, iar bugetul trebuie optimizat în funcție de ceea ce ne-am propus sa facem cu acest gadget.

Cel mai bine ar fi sa va gândiți la aplicațiile care credeți ca va consuma foarte multe resurse și să faceți un mic calcul.

Dacă îl luați pentru jocuri, eu nu recomand lucrul acesta. Chiar dacă unui calculator de tip desktop îi va trebui mai mult spațiu, mai multe cabluri în jurul biroului, întotdeauna voi recomanda sa va jucați pe calculator și nu pe laptop. Performantele unui calculator nu se compară cu cele ale unui laptop.

Dacă îl luați pentru editare foto/ video/ modelare 3d la fel, recomand un calculator desktop, cu doua monitoare, dar… dacă nu este posibil și un laptop cu panou cât mai bun.

Eu editez video și foto destul de mult, iar diferențele sunt foarte mari intre un laptop HD Ready și monitoarele FULL HD de la calculatorul desktop. Chiar dacă inițial am vrut sa înlocuiesc calculatorul cu laptopul ASUS, am renunțat la idee și îl folosesc ca backup când am foarte mult de muncă și trebuie să mai lucrez și de la serviciu.

Brand

E greu sa împaci pe toată lumea, probabil ca fiecare deja are preferințe. Unii poate au avut un laptop și au fost mulțumiți, așa ca mai mult ca sigur vor încerca același brand, alții poate au fost nemulțumiți și nu vor recomanda acea firma de laptopuri.

Cum alegi cel mai bun laptop?

 

Avem pe piață foarte multe branduri ok:

 • Acer
 • Asus
 • HP
 • Lenovo
 • Dell
 • Toshiba

Pe acestea le-aș numi low end pentru că au modele destul de multe ieftine. Accesibile, dacă vreți. În categoria premium aș merge cu:

 • Clevo
 • MSI
 • Dell Alienware
 • Gigabyte

cumva pe acestea de mai sus le-aș încadra în categoria de laptopuri nișate direct spre gaming.

Între timp, au intrat pe piață și chinezii cu modelele lor. La o primă căutare găsim:

 • Huawei
 • Xiaomi

În principiu, pentru utilizare și raport calitate preț, cred că nu sunt deloc rele cele propuse și de piața asiatică. Dar sunt pentru utilizare, pe anumite segmente, nu acoperă game întregi precum Lenovo sau Asus.

Sigur, nu intram în discuții cu cei care prefera Apple și laptopurile lor. Acolo e un marketing imens pentru o configurație pe care o găsești la cel Putin jumătate de preț.

Trebuie să recunoaștem că diferă calitatea materialelor, diferă sistemul de operare sau chiar optimizarea pentru sistemul de operare. Tocmai de aceea o comparație directă nu își are locul. Dar și așa variante precum Microsoft Surface, Asus Zenbook, Lenovo Yoga sau chiar LG Gram sunt variante de luat în considerare pe Windows.

Configurația hardware a laptopului

De aici începe bătaia de cap, dacă intre branduri discuția nu este atât de complicată, marketing-ul funcționează extraordinar de bine și aici.

Mă refer la faptul ca foarte mulți rebranduiesc și, eventual pun 4 GB de RAM și schimba o cifra, apoi pun la vânzare componente ca fiind de noua generație.

Mare, mare grija pe produsele „de noua generație”. Învățați sa comparați foarte bine specificațiile produselor ca altfel veți plăti mult pentru nimic.

Procesorul

Laptopurile pot avea 2 branduri de procesoare:

 • AMD
 • Intel

Intel au fost lideri incontestabili până la apariția AMD Ryzen. Acum lucrurile s-au mai apropiat. Nu înseamnă că AMD e mai bun, ci că lupta există în momentul de față.

Procesoare Intel
 • Intel Celeron, Pentium – destinat calculatoarelor cu buget mic, nu veți reuși decât sa faceți strictul necesar, browser, filme, muzica, office)
 • Intel I3 – clasa entry level a procesoarelor, fostele core2quad modificate puțin. Procesorul I3 este o soluție bună pentru cei care nu fac foarte multe lucruri pe un laptop.
 • Intel I5/I7 – am ales sa le pun în aceeași categorie pentru ca diferențele de performanță dintre acestea sunt mici, de 10-15%. I7 pentru calculatoare sunt recomandate celor care vor sa facă overclock sau pentru cei care doresc sa facă editare video, însă dacă ne gândim la raportul calitate/pret pentru un laptop s-ar putea să nu merite investiția.
 • Intel I9 – da, sunt o certitudine. Ele sunt rezultatul faptului că cei de la AMD au reînviat și oferă alternativă.

De la generația Haswell Refresh cei de la Intel au început să amestece procesoarele pentru laptop. Cred că ăsta este cel mai bun cuvânt. Inițial, neavând competiție foarte mare din partea celor de la AMD și-au permis să lanseze procesoarele ULV și procesoarele M. Le deosebim prin cifra de la denumirea procesorului.

De exemplu, cele ULV sunt de forma i7-11510U, iar cele M sunt Intel Core i7-1165G7.

Nu intru foarte mult în detalii tehnice, însă dacă sunteți curioși puteți arunca un ochi pe topul acesta.

Procesoare AMD

Încearcă să se alinieze cu tot ceea ce face Intel. Să concureze!

Au 2 serii de procesoare: U și H. Modelele cu U sunt cele ULV și sunt 5 la număr. Au TDP de 15W. 8 nuclee și 16 fire de execuție. 🙂

Modelele cu H sunt 3 la număr. Acestea au TDP de 45W. Vor mai exista și modele cu terminația HS dacă producătorul va respecta anumite cerințe de răcire.

Placa video

Pentru aceasta componenta este o întreagă discuție, depinde foarte mult de ceea ce vrem sa facem cu dispozitivul, dacă avem nevoie de o placa video dedicata sau una integrata.

Un articol detaliat aveți aici.

Dacă aveți de gând sa folosiți pentru internet, pentru ascultat muzică chiar nu aveți nevoie de o placa video dedicată, în schimb dacă vă gândiți sa va jucați și sa folosiți programe cu cerințe mari, trebuie sa vă gândiți la o placa video dedicata pentru laptop.

Ideea pe care vreau să o subliniez este să aveți grijă la răcire. Chiar dacă luați o placă video foarte bună, dacă aceasta, implicit laptopul, nu are o răcire ok poate scădea performanța cu 20-30%.

La nVIDIA avem seria 3000 ce este deja pe laptopurile de top. M-am jucat cu multe modele din primele serii. Aveți aici un tag în care puteți vedea mai multe.

Interesant este că această serie se bazează pe Ray Tracing. Oarecum se schimbă perspectiva în jocuri.

Probabil că în viitorul apropiat vom avea un standard plăcile video de laptop pe 128 de biți cu 8 GB VRAM. Nu este rău deloc, le recomand pentru ca rezoluția ultraHD are nevoie de mult mai multa memorie pentru a manageria cantitatea de memorie primită.

Ca modele entry level avem:

 • MX350 – 16 nm, 64biți, 640 CUDA, 1354 MHz base clock cu boost la 1468 MHz, TDP 25W
 • MX330 – 16 nm, 64biți, 384 CUDA, 1531 MHz base clock cu boost la 1594 MHz TDP 25W

AMD relansează și ei o serie, iar anumite modele vor fi destul de ieftine. Rămâne de văzut cât de performanțe sunt. Seria despre care vă vorbesc este seria 5xx.

Cele mai bune plăci video pentru laptop de la AMD sunt:

 • 570
 • 580

Prețurile pentru aceste laptopuri sunt destul de mari. În general, sunt folosite acolo unde sunt laptopuri performante.

Memorie RAM

Prețul pentru o memorie RAM pentru laptop de 8 GB a scăzut foarte mult, așa ca nu avem de ce sa nu punem minim 8 GB unei configurații noi de laptop. Mi-am achiziționat, de curând, pentru laptopul meu memorie la preț foarte bun, am scris articol aici despre probleme ce pot apărea.

Recomand să alegeți variante pe DDR4, cu 2666 MHz sau chiar mai rapide. Atenție, totuși, că laptopurile foarte ieftine au totul integrat pe placa de bază și un singur slot de RAM. Verificați să puteți face upgrade, la nevoie.

În viitorul apropiat putem să vorbim și despre laptopuri cu DDR5. Așadar, lucrurile evoluează. Trebuie analizat punctual dacă merită să vă îndreptați atenția spre acelea.

Cum alegi cel mai bun laptop?

 

Statistica spune că undeva la 95% dintre laptopuri se vând, în momentul de față cu SSD. HDD-ul, ca unitate de stocare primară a dispărut.

Dimensiunile clasice pentru HDD-urile de laptop sunt de 2.5′. La fel și SSD-urile.

Sigur, SSD-uri găsim în mai multe variante:

 • conector SATA
 • conector M.2
 • conector PCI Express

Cel mai rapid este cel din urmă, iar primele 2 sunt limitate de portul SATA.

Tastatura

Nu putem avea pretenții de la un laptop ieftin ca tastatura să fie wow.

Unele modele de laptopuri sunt ieftine și din cauza faptului că s-a tăiat mult din experiența de utilizare a tastaturii. E drept, prea puțini țin cont de aceasta. De altfel, e greu să alegi din poze dacă nu citești recenzii pertinente.

Până în momentul în care nu am lucrat foarte mult cu o tastatură bună nu mi-am dat seama de cât de importantă este.

Așadar, dacă doriți o tastatură bună eu vă recomand laptopurile care fac tastaturi de gaming, poate cele de la SteelSeries.

Bateria

Dacă tot am adus în discuție bateria laptopului trebuie să știți că, cu greu vom găsi informații despre bateria unui laptop nou.

Magazinele nu ne dau astfel de informații, producătorii nu au niciun interes.

În funcție de performanțele unui laptop, în funcție de cât consumă toate componentele, o baterie poate fi de 2 celule sau chiar de 8 celule. Una de 2 nu este mai bună ca una cu mai multe, dar are șanse să țină mai mult(mă refer la ciclurile de încărcare descărcare).

De preferat ar fi să alegeți modele ce au baterie detașabilă. Sigur, se pot schimba și cele integrate, dar în service. Nu e așa ușor ca laptopurile cu baterie detașabilă.

Cât ține bateria laptopului?

Depinde. Depinde de cum îl folosiți, de activitățile pe care le faceți în acel moment, depinde de luminozitatea ecranului, depinde de componentele pe care le aveți în laptop, dacă sunt ULV, dacă aveți placă video integrată, dacă ea este folosită în acel moment și așa mai departe.

Toate acestea contează și influențează performanțele bateriei laptopului. Trebuie să precizez următoarele: performanțele unui laptop alimentat la priză este mai bună față de a unuia pe baterie. Fie că este unul de 1000 de lei, fie că este de câteva mii de lei. Pe baterie laptopul conservă energia, pe când pe alimentarea de la priză încearcă să „stoarcă” performanțele laptopului.

O altă precizare pe care doresc să o aduc: bateria este consumabilă. Așteptați-vă să se strice. La un an, la 2, la 5… ea se poate strica.

Cum încărcăm laptopul?

Nu este chiar nou standardul USB 3.1. Este una dintre cele mai bune invenții ce ne va face în câțiva ani să renunțăm la tot mai multe accesorii printre care și încărcarea laptopului.

Sper ca în viitorul apropiat să putem discuta despre încărcarea cu acest port. Din păcate, nu putem discuta despre modelele performante, ci despre cele care se folosesc de placa video integrată și nu au nevoie de curent foarte mult. Vom găsi alimentare de acest gen la modelele 2 în 1 sau cele de travel.

În rest, cu cât este mai performant un laptop, cu atât va avea nevoie de un încărcător mai mare. Așa cum este acesta pe care l-am testat noi aici, acum ceva timp. Sunt chiar situații în care ai nevoie și de 2 încărcătoare. Asta pentru a susține 5-600W pentru cele mai noi plăci video de pe laptopuri.

Dimensiunile laptopului

Greu de dat cu părerea, aici fiecare alege ceea ce dorește, ceea ce crede ca are nevoie. Eu am un laptop de 15.6′ si este exact ce îmi trebuie. Design-ul este unul comun, realizat de cei de la ASUS, plăcut la atingere. Îmi place, totuși, calea pe care au mers cei de la Lenovo cu cele mai noi laptopuri ale lor. Au design ok, au performanță. Au tot ce le trebuie.

În poza de mai jos aveți modele ceva mai groase, de gaming, atât de 17.3′, cât și de 15.6′.

 

Cum alegi cel mai bun laptop?

Stocare

Display

Pe lângă cele de mai sus trebuie să aveți grija și la ce tip de display alegeți, dacă este cu panel AMOLED sau panel IPS. Intre timp au apărut și laptopuri cu panel PLS. Acesta este un derivat al panoului IPS.

Cu cât panelul este mai bun, cu atât tu vei avea mult mai multe unghiuri de vizibilitate și nu vei avea probleme în caz ca îl vei tine la lumină puternică(soare, neon, etc).

Trebuie să știți că pentru versiunea de 17.3′ nu avem foarte multe soluții. Producător este LG. Că e Asus, că e MSI sau altcineva, fiecare folosește display de la LG. Calitatea acestuia este medie spre bună, are culori mai mult decât mulțumitoare. Cel puțin, asta reiese din ceea ce am testat eu aici.

Că e Asus, că e MSI sau altcineva, fiecare folosește display de la LG. Calitatea acestuia este medie spre bună, are culori mai mult decât mulțumitoare. Cel puțin, asta reiese din ceea ce am testat eu aici.

De curând, se tot discută de laptopuri cu display OLED. Este o tehnologie nouă, dar care va fi disponibilă în următorii ani. Apariția acesteia a făcut ca tehnologia LCD(LED) să fie din ce în ce mai ieftină.

Pentru că discuția despre display-uri s-a mărit am adus completări în articolul acesta.

Conectivitate

Aspectul acesta este ignorat de mulți. Eu sper să ne mișcăm cât mai mult în direcția în care nu vom avea nevoie decât de USB 3.1, iar toate lucrurile să le facem de pe un singur port. Sau mai multe porturi de același fel.

Momentan, se vând laptopuri cu:

 • laptop cu port VGA
 • laptop cu port HDMI
 • laptop cu port USB
 • laptop cu port Thunderbolt – Apple

Pe lângă asta ar trebui să avem:

 • Unitate optica (dacă e necesară)
 • Ieșire HDMI;
 • Porturi USB 3.1 type C, USB 3.0 si USB 2.0;
 • Ieșire Mini DisplayPort;
 • Intrare Audio 
 • Ieșire Audio;
 • Intrare RJ-45 (mufa cablu LAN / Internet – minim gigabit);
 • Cititor de carduri;
 • Wireless – 10/100/1000 – minim standard WiFI

Standardele pentru WiFi sunt și ele importante, deși nu foarte multă lume pune prețul pe acestea. Fiind un conector destul de ieftin și tehnologia nu avansează atât de ușor mulți aleg să pună cea mai nouă versiune.

Dacă vreți să scăpați cât mai mult de cabluri e bine, totuși, să vă orientați spre un laptop compatibile cu AC.

La fel și pentru Bluetooth. Am ajuns la 5.0, dar aici sunt multe laptopuri care nu oferă așa ceva. Trebuie să aveți în vedere și acest aspect, dacă aveți nevoie de opțiune.

Marele avantaj, dacă pot spune așa, că se schimbă foarte ușor plăcuța de WiFi. Să zicem că aveți un model prost de la Intel, o plăcuță WiFi se poate achiziționa separat și înlocui în câteva minute.

Totuși, cred că va fi o mică problemă pentru cei care au laptopul în garanție.(mă refer la cei care ar vrea să facă procedura în regim propriu )

În ultima vreme am testat modele cu:

 • Realtek
 • Killer
 • Intel
Modul 4G

Încep să fie din ce în ce mai populare. Probabil că odată cu 5G-ul o să avem tot mai des și modulul 5G disponibil, mai ales pe modelele cu procesoare noi, bazate pe ARM.

Touchscreen. Da sau nu?

Greu de decis. Eu nu cred că productivitatea începe aici. Da, cel mai bun laptop e cel în care ești productiv, nu contează unde. Eu unul zic că cu greu vom găsi modele cu display mat și de calitate, dacă este cu suport tactil.

Sunt interesante pentru cei mici. Să fim serioși, ei stau cu touchscreen-ul în mână, nu mai stau cu tastatura.

Camera Web?

Știu că foarte multă lume este plecată în afară. Știu, totodată, că sunt foarte mulți ce aleg să se filmeze și să facă livestream-uri. Eu cred că era webcam-ului a cam murit și camerele de pe telefoane sunt mult mai ok și e mult mai ușor să le folosim în conversațiile cu ceilalți.

Ba chiar sunt modele de laptopuri ce au început să ascundă modulul webcam-ului. Sigur, toate acestea din pricina GDPR-ului.

Nu știu dacă merită să vă orientați spre așa ceva, în momentul de față. Majoritatea laptopurilor au camere slăbuțe și aproape decente atât timp cât este lumină în cameră. Dar un telefon va fi mult mai ok. Sau chiar o cameră dedicată.

Sunet

Nu știu cât de important este pentru unii, dar există foarte multe persoane care au nevoie de un sunet bun, un sunet cât mai spațial pentru laptopul lor.

În general, modelele ieftine au lipsuri destul de multe la acest capitol. Este destul de greu să ai performanță din toate punctele de vedere.

Așadar, dacă vă trebuie un model care să aibă sunet cât mai bun întrebați înainte. Unii producători au parteneriate interesante, alții se folosesc de produse foarte ieftine, de proastă calitate.

Din ce am testat până acum cel mai echilibrat sunet l-am găsit pe seriile Asus ROG.

E drept că puteți să înlocuiți toată bătaia de cap cu o boxă wireless.

Geantă pentru laptop?

Sunt destul de multe oferte de laptopuri ce au lângă ele și o geantă dedicată. Totuși, avem și o gamă foarte largă de laptopuri ce nu au o geantă inclusă sau un rucsac. Dacă ar fi după mine aș alege ca ultima variantă geanta și m-aș axa pe un hardware mai performant.

Un laptop îl poți achiziționa azi, dar mâine mai greu faci un update la procesor sau placa video.

Încărcător pentru laptop

Prea puțin contează pentru unii, dar am zis că e ok să discutăm și despre asta, mai ales dacă te deplasezi mult. În general, când bateria este mai mică avem un încărcător mai mic, mai mic decât o palmă.

Dacă avem un laptop mai nou, dar mai puternic, de cele mai multe ori acesta este mare, ajunge chiar și la 1.2 kg. Altfel, cele de călătorii pot ajunge să încapă într-o palmă.

Configurația software a laptopului

Avem situații în care un anumit software este optimizat pentru anumit hardware.

Sistemul de operare

Vorbim despre Windows 11 și Windows 10. Windows 7 sau Windows 8.1 nu trebuie să mai fie în planurile nimănui.

Marea problemă este în momentul în care veți avea nevoie să rulați programe dependente de un anumit sistem de operare. Sigur, chiar și pentru acelea, eu aș zice ca sunt utile și mașinile virtuale. Aveți atâtea articole pe blog referitoare la asta.

De la Kaby Lake nu mai puteți instala un sistem de operare diferit de Windows 10. Așadar, ori luați generație mai veche, dar aveți grijă spre ce vă orientați, ori vă obișnuiți cu Windows 10 sau Windows 11. Mă refer la generația 7 de procesoare, acum am ajuns la a 12 a.

Drivere

De când cu Windows 10 nu mai sunt atât de multe probleme. Poate pentru unii care folosesc Linux, dar în general, driverele ce sunt transmise prin Windows Update n-ar trebui să facă probleme. Sunt mai vechi, dar bune.

Evident, nimeni nu te mai obligă să bagi Windows pentru jocuri, ai și opțiuni pe Linux, dar cine stă să învețe un sistem de operare nou?

Calibrarea display-ului de laptop

Am insistat pe display, pe rezoluția laptopului, dar nu am vorbit deloc despre calibrare. Lucrul ăsta este necesar atunci când lucrezi într-un domeniu mai tehnic sau chiar când ai probleme cu ochii.

Dacă stai mult la calculator vei observa că lumina albastră provocată de display este obositoare. Poți să îți iei ochelari de protecție așa cum am făcut eu, dar este bine să și calibrezi ceea ce îți afișează display-ul.

În Windows 10 și chiar Windows 11 avem o aplicație build in ce ar trebui să ne ajute un pic pentru contracararea luminii albastre. Sigur că nu se poate pune problema ca această opțiune să dea rezultate extraordinare, dar este un pas ce va fi disponibil la câteva click-uri distanță.

Personal, pentru că lucrez și cu foto video, am ales să lucrez cu un calibrator semi profesional, încât culorile s-au îmbunătățit vizibil. Nu este tocmai ieftin, dar dacă există cunoștințe ce au asemenea gadget-uri de calibrat imaginea ar fi un lucru recomandat de mine. Diferențele sunt vizibile cu ochiul liber.

Sugestii de laptopuri bune

O să încerc să aleg câteva modele în funcție de buget. Vă dați seama că mi-e foarte greu să acopăr toate variantele de pe piață, așadar vă invit să discutam în comentarii cu subiect și predicat. Pe scurt, ar fi ok să precizați din start modelele la care vă gândiți și la ce-l veți utiliza în principiu(eventual programele obișnuite) pentru a reuși să dăm un răspuns cât mai la obiect.

Articole din această categorie

19 iulie 2022

Cum alegi cel mai bun laptop?

11 martie 2024
Un consorțiu internațional de ingineri din Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria și alte țări va dezvolta în apropierea Insulelor Canare un prototip funcțional pentru producerea electricității folosind energia solară captată
08 martie 2024
Investiția în actiuni la bursa reprezintă o metodă populară prin care investitorii pot crește capitalul și își pot atinge obiectivele financiare. Descoperă ce presupun, cum funcționează aceste investiții, ce avantaje
08 martie 2024
Fiecare persoană visează la ideea de a face bani fără să depună un efort constant. Cu toate acestea, puțini știu că există modalități de a câștiga bani pasiv chiar și
Vezi care sunt cele mai noi oferte evoMAG și comandă online rapid în maxim 30 de secunde.