Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.
Ești interesat să afli cum poți să tranzacționezi la bursă minimizând riscul de a pierde bani? Ești debutant pe bursă și dorești să înveți cum să investești

Ești interesat să afli cum poți să tranzacționezi la bursă minimizând riscul de a pierde bani? Ești debutant pe bursă și dorești să înveți cum să investești? Acest articol îți va indica la ce anume aspecte să ai grijă dacă dorești să faci tranzacții la bursa de valori și care sunt randamentele pe care le poți obține.

Cum sa tranzactionezi la bursa minimizand riscul de a pierde bani

 

Reguli de Tranzacționare la Bursă

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să înțelegi cum să tranzacționezi la bursă minimizând riscul de a pierde bani. 

 

Tranzacționarea la Bursă - Uită de Așteptări 

Principala problemă a traderilor începători constă în faptul că aceștia au așteptări mari și devin obsedați să realizeze profit și să trăiască din activitatea de tranzacționare cât mai curând posibil, ceea ce determină o stare de anxietate intensă și poate cauza pierderi. 

Prin urmare, prima regulă este aceea de a uita de scopuri și obiective nerealiste.

Acest lucru se întâmplă adesea atunci când traderii debutanți urmăresc acțiuni de preț pe termen foarte scurt cu o supraexpunere semnificativă, ceea ce determină pierderea capitalului în doar câteva luni. 

În general, traderii profesioniști se concentrează pe un singur principiu: “Câștigă suficienți bani la bursă pentru a uita de necesitatea de a câștiga mai mulți bani ”. Prin stabilirea unui obiectiv financiar înalt, presiunea emoțională este foarte mare, ceea ce poate avea ca rezultat una dintre cele mai frecvente greșeli, aceea de a tranzacționa în exces, sau ceea ce este cunoscut sub numele de "overtrading". 

Ca alternativă, cel mai eficient este să te concentrezi pe învățarea unei strategii de tranzacționare și pe analizarea tuturor instrumentelor de tranzacționare pe care le ai la dispoziție. 

 

Managementul Riscului în Tranzacționarea la Bursă

Înainte de a analiza profilurile de risc, ar trebui să se știe în mod clar că, dacă nu te simți confortabil cu dinamica pieței, fie că este vorba de piața bursieră sau de orice altă piață, este mai bine să uiți să investești pe acea piață. 

Dacă, pe de altă parte, crezi că profilul tău este potrivit pentru tranzacționarea la bursă, poți începe! Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte: 

 • Nu investi decât banii pe care ți-i poți permite să îi pierzi. 
 • Diversifică-ți investiția, este recomandabil să nu investești mai mult de 20% din investiția totală  într-o singură tranzacție. 
 • Care este profilul tău de risc: moderat, agresiv, conservator? 
 • Fii pregătit să pierzi. Dacă după o serie de tranzacții nereușite ești dispus să continui să încerci, atunci te afli în locul potrivit! 

Cum sa tranzactionezi la bursa minimizand riscul de a pierde bani

Alege o Strategie de Tranzacționare la Bursă

Pentru a încerca să obții profit pe bursă, trebuie să ai o strategie definită. Nu există un mod corect sau greșit de a tranzacționa, ceea ce contează cu adevărat este să stabilești strategia pe care o vei adopta. Uneori vei descoperi că o strategie de tranzacționare funcționează bine pentru un instrument pe o anumită piață, în timp ce o altă strategie este mai potrivită pentru același instrument pe o piață diferită sau în alte condiții de piață. 

Pentru ca tranzacționarea la bursă să fie profitabilă și pentru a trăi din ea, ar trebui să încerci să te concentrezi pe învățarea și practicarea unei anumite strategii de tranzacționare care se potrivește profilului tău de risc: 

 • Ar trebui să analizezi cu atenție instrumentele de tranzacționare disponibile. 
 • Analizează tehnicile care par să aibă sens și gândește-te cum să le aplici în strategia ta. 
 • Analizează modul în care se comportă piețele și descoperă cum funcționează industria. 

 

Gestionarea Stresului În Tranzacționarea La Bursă 

Păstrează-ți calmul, discutăm doar despre o investiție! Stresul este inerent atunci când cineva investește la bursă și, mai ales, atunci când este debutant. Este foarte important să fii familiarizat cu softul de tranzacționare și, mai ales, să nu folosești un efect de levier prea mare. 

Efectul de levier amplifică atât câștigurile cât și pierderile, iar dacă nu știi cum să gestionezi stresul asociat, este preferabil să nu îl amplifici prin utilizarea efectului de levier.  

De asemenea, este important să nu riști bani pe care nu-i poți pierde. Investiția pe piața bursieră este o activitate riscantă și chiar și cei mai buni traderi au, uneori, poziții bursiere închise pe pierdere. 

Cum sa tranzactionezi la bursa minimizand riscul de a pierde bani

Trading Bursă - Diversificarea Portofoliului

Majoritatea marilor investitori practică diversificarea portofoliului, deci tu de ce nu ai face-o? Dacă dorești să tranzacționezi fără pierderi de bani, ar fi bine să investești simultan în mai multe clase de active: valute, acțiuni, indici, mărfuri și, de asemenea, să ai și alte investiții, cum ar fi proprietăți imobiliare sau planuri de economisire.

Pur și simplu speculațiile cu valute sau acțiuni te pot face foarte dependent de piața în cauză. Clasele de active pot avea corelații negative și poți câștiga mai mult ca raport risc/recompensă dacă îți diversifici investiția pe diferite clase de active. În plus, brokerii CFD îți oferă acum acces la o gamă largă de active și opțiuni de investiții prin platformele lor de tranzacționare.

Diversificarea portofoliului bursier se poate face în raport cu diferite piețe, dar și pe aceeași piață. Spre exemplu, pe piața acțiunilor, poți diversifica investițiile între diferitele sectoare: bunuri de larg consum, industrie, servicii, telecomunicații, tehnologia informației, servicii financiare etc.

Diversificarea poate fi geografică: acțiuni americane, acțiuni franceze, active financiare germane, acțiuni românești, acțiuni din Marea Britanie samd.

 

Tranzacționarea la Bursă - Stabilește-ți Obiectivele de Profit și Pierdere

Dacă doreși să tranzacționezi la bursă minimizând riscul de a pierde bani, este imperativ să ai un plan de tranzacționare. Ca o navă în timpul furtunii, trebuie să știi unde dorești să ajungi cu tranzacția și ce plan de tranzacționare ai în cazul diferitelor configurații de pe piață.

Este foarte important să ai un obiectiv de profit și pierdere pentru fiecare poziție în parte și acest lucru te poate scuti de o mulțime de pierderi pe bursă și în tranzacționarea online. Stabilirea unui obiectiv de profit este foarte important din mai multe motive:

 • oferă un semnal de ieșire din piață (ți-ai atins obiectivul);
 • limitează lăcomia traderului.

Un nivel al pierderii maxime asumate este, de asemenea, important:

 • limitează pierderile inutile;
 • vă ajută să păstrați investiția în limitele de risc prestabilite.

Cum sa tranzactionezi la bursa minimizand riscul de a pierde bani

 

Tranzacții Bursă -  Lasă Deoparte Emoțiile 

Emoțiile reprezintă cel mai mare dușman al unui trader. Unii oameni consideră că tranzacționarea este un joc în care trebuie să învingă piața, iar atunci când încep să piardă, se simt dezamăgiți din cauza emoțiilor.  

În primul rând, tranzacționarea nu este un joc și nu ar trebui să o tratezi niciodată ca atare. Tranzacționarea este o activitate interesantă care necesită analiză și disciplină. Nu ar trebui să dai vina pe piață sau să te îngrijorezi din cauza tranzacțiilor pierdute.  

Pentru ca investiția ta să fie profitabilă, trebuie să înțelegi cum funcționează piața, să ai încredere în analiza ta și să respecți regulile pe care le-ai stabilit. Emoțiile pot afecta experiența unui trader, așa că este vital să le lași deoparte și să nu le implici în tranzacționare. 

✳️ Tranzacționare la Bursă - Definește Spectrul de Investiții

Dacă dorești să investești în piețe financiare și să reușești să tranzacționezi la bursă fără pierderi, va trebui să definești un spectru de investiții. O investiție într-un "Share Savings Plan" are un orizont investițional de 8 ani, în situația în care dorești să beneficiezi de avantaje fiscale.

Scalping-ul are un orizont investițional de maxim 5 minute. Este foarte important să nu plasezi un ordin de tranzacționare cu un orizont de timp de trei minute și, în situația în care intri pe pierdere, să lași pierderile să evolueze și să te gândești să începi să tranzacționezi pe termen lung. Tranzacționarea pe termen lung nu se face pe baza unei poziții pe termen scurt care evoluează în pierdere.

Cum sa tranzactionezi la bursa minimizand riscul de a pierde bani

✳️ Cum Se Tranzacționează La Bursă - Identifică Titluri / Active Interesante

Nu toate acțiunile sau indicii sunt cotați la adevărata lor valoare pe bursă. Cele mai bune investiții la bursă se fac după o analiză aprofundată. Norocul nu există pe piețele financiare.

Dacă dorești să câștigi bani pe piața de valori și să faci trading fără pierderi majore, este foarte important să cauți instrumente care nu sunt evaluate la justa lor valoare. O acțiune subevaluată are un potențial de câștig superior unei acțiuni pentru care cotația de piață a inclus deja toate câștigurile viitoare potențiale.

✳️ Cum Se Tranzacționază Pe Bursă- Nu Investi Bani De Care Ai Nevoie

Chiar dacă dorești să tranzacționezi pe bursă minimizând riscul de a pierde bani, asta nu înseamnă că toate tranzacțiile vor fi câștigătoare. Una dintre greșelile frecvente ale începătorilor este că doresc sa dea "lovituri". Marile lovituri de pe bursă sunt rare și nu sunt disponibile pentru toată lumea.

Cum sa tranzactionezi la bursa minimizand riscul de a pierde bani

✳️ Tranzacții Bursă - Evită Recuperările Pierderilor

Fiecare investitor își investește banii pe piața de capital în speranța de a câștiga bani. Sunt puțini traderii care realizează de la început că există un risc de pierdere care nu este fictiv și care poate deveni curând realitate. Traderii Forex debutanți nu se gândesc de la bun început cum vor reacționa în cazul în care scenariul câștigător nu se realizează.

Aici vor face una dintre cele mai mari greșeli de trading: vor dori să recupereze pierderile. Acest lucru este periculos și pune traderul într-un stres care îl va determina să ia decizii greșite. În plus, profitul ar trebui să fie mai mare, procentual, decât pierderea inițială pentru a reveni la capitalul inițial odată ce ai avut o pierdere.

Pierdere

Câștig necesar pentru a ajunge la capitalul initial

20%

25,00%

30%

42,86%

40%

66,67%

50%

100,00%

60%

150,00%

70%

233,33%

80%

400,00%

90%

900,00%

 

Cum sa tranzactionezi la bursa minimizand riscul de a pierde bani

✳️ Tranzacții la Bursă - Stabilește un Stop Loss și un Take Profit 

➢ Indiferent care este strategia ta de tranzacționare, este întotdeauna recomandabil să stabilești un stop loss. Acest tip de ordin îți permite să stabilești prețul de închidere al poziției tale. Ordinul tău va fi închis la acest nivel, chiar și în absența ta. Cu alte cuvinte, stabilirea unui stop loss îți va oferi liniștea că nu vei pierde mai mult decât îți poți permite. 

Cu toate acestea, pot exista momente în care piața se comportă imprevizibil, determinând decalaje de preț. Dacă se întâmplă acest lucru, stop loss-ul nu va fi executat la nivelul prestabilit, ci va fi declanșat în momentul în care prețul va atinge acest nivel. Acest fenomen se numește slippage. 

➢ Take profit este cel mai utilizat ordin pe piața Forex. Acest ordin permite traderului să închidă automat o poziție atunci când prețul atinge un nivel predefinit.  

Ordinul Take Profit este un ordin care limitează poziția inițială și este plasat în direcția opusă stop loss-ului, ținând întotdeauna cont de spread-ul brokerului.

✳️ Fii la Curent cu Evoluția Piețelor 

Cum poți obține profit din tranzacționarea la bursă? Este esențial să fii la curent cu știrile economice. Multe dintre mișcările pieței sunt determinate de știri și anunțuri sau de așteptările acestora. Acest lucru se numește, de asemenea, tranzacționare fundamentală. 

Chiar dacă ești un trader tehnic, trebuie să acorzi suficientă atenție evenimentelor fundamentale, deoarece aceste evenimente reprezintă un factor cheie în mișcările pieței. 

↳  De exemplu, dacă ai o strategie de tranzacționare fiabilă și mai mulți indicatori tehnici care indică o tranzacție pe termen lung, verifică totuși calendarul Forex pentru a vedea dacă ordinul tău se potrivește cu știrile actuale. Chiar dacă strategia dvs. de tranzacționare tehnică funcționează perfect, știrile fundamentale pot schimba totul. 

Cum sa tranzactionezi la bursa minimizand riscul de a pierde bani

✳️ Cum Se Tranzacționează Pe Bursă - Analiza Pieței

Analiza pieței este absolut esențială atunci când tranzacționăm pe piața bursieră. Nu putem să acționăm la întâmplare și să sperăm că obținem rezultate foarte bune din investiția noastră dacă nu știm unde vrem să ajungem și cum să abordam această activitate.

Analiza este imperativă pentru tranzacționare indiferent de piață: analiza fundamentală este mai importantă pentru tranzacționarea pe termen lung, iar analiza tehnică pentru tranzacționarea pe termen scurt sau scalping, cunoștințele despre tehnicile de scalping reprezintă aspecte de bază pentru succesul aferent acestui stil de tranzacționare.

✳️Tranzacționarea La Bursă - Ține cont de Raportul Risc / Rentabilitate al Activelor Financiare

Raportul risc/randament sau risc/rentabilitate este esențial pentru a înțelege la ce te poți aștepta dacă dorești să câștigi pe piața bursieră. Raportul risc/randament se aplică și, cu cât instrumentul financiar este mai riscant, cu atât este mai mare acest randament potențial.

În schimb, o altă clasă de active, cum ar fi depozitele bancare sau obligațiunile sunt investiții mai sigure, dar care poartă o rentabilitate sensibil mai redusă.

✳️ Tranzacții Bursă Online - Testează Strategia De Tranzacționare Pe Un Cont Demo

A te lansa în tranzacționarea pe piețele financiare fără a ști mare lucru despre acestea și fără a cunoaște software-ul de tranzacționare nu poate reprezenta altceva decât o mare eroare.

Dacă dorești să tranzacționezi la bursă minimizând riscul de a pierde bani, trebuie să testezi mai întâi platforma de tranzacționare pe un cont demo și să începi tranzacționarea pe un cont real doar atunci când ai o strategie de tranzacționare, un plan de investiții și, nu în ultimă instanță, ceva capital disponibil pentru a debuta în condiții optime.

Este recomandat să testezi, inițial, tranzacționarea prin intermediul unui cont demo, pentru a vedea exact ce înseamnă investiția online la bursă.

Cum sa tranzactionezi la bursa minimizand riscul de a pierde bani

Reguli Pentru Tranzacționarea La Bursă Minimizând Riscul De A Pierde Bani

Evident, toată lumea dorește să tranzacționeze la bursă fără a pierde bani. Din păcate, acest lucru nu este posibil. Prin definiție, investiția pe piața de capital este o investiție riscantă, în urma căreia îți poți pierde capitalul în speranța de a obține câștiguri. Riscul de a investi pe piața bursieră este mai mare decât riscul unui depozit bancar sau al unor obligațiuni, prin urmare rentabilitatea este, la rându-i mai mare.

Mulți traderi debutanți se întreabă cum pot să câștige bani de pe urma investițiilor. Ei doresc să înceapă să tranzacționeze pe bursă cu 200 sau 500 de euro, fără să știe cu adevărat care este spectrul lor de investiții, care este randamentul posibil și cum anume ar putea direcționa investițiile în piețe.

O primă soluție pentru a tranzacționa fără pierderi atunci când nu ai nici un fel de experiență este să-ți deschizi un cont demo pentru a te familiariza cu software-ul de tranzacționare. Este ușor să răspunzi la întrebarea cum să tranzacționezi pe bursă virtual și extrem de facil: deschide-ți un cont demo, fără limitări, la un broker.

Odată ce știi cum să folosești o platformă de tranzacționare te poți gândi la alte aspecte ale investiției pe piața de valori: randamente, în ce active să investești, taxe și comisioane aferente brokerului online, pierderea potențială, strategia de tranzacționare, acțiunile de întreprins etc.

Majoritatea celor interesați caută astazi pe internet răspunsuri la întrebările lor, pe forumurile online. De exemplu: Cum se tranzacționează pe bursă? Cum se tranzacționează la bursă minimizând riscul de a pierde bani?

Toate aceste întrebări sunt legitime, cu excepția faptului că, pe internet, toate forumurile referitoare la bursele de valori sau la piața Forex nu prea merită osteneala de a le urmări. Este, desigur, interesant să verifici părerea altor oameni care dau sfaturi pe forumuri cu privire la modul de a investi pe piața de valori și să cauți consultanță de investiții, dar reține că cei care doresc să te învețe cum să tranzacționezi la bursă (mai ales dacă este vorba de un investitor începător la bursă) pot avea alte interese decât ale tale.

Cum Se Poate Tranzacționa Pe Bursă Cu Un Buget Redus

Tranzacționarea pe bursă cu un buget redus este mult mai facilă astăzi decât în trecut. Băncile tradiționale sau entitățile angajate în activitatea de consiliere sau în cea de management al patrimoniului / investițiilor au, adesea, un comision de inițiere a tranzacțiilor pe bursa de valori. Spre exemplu, pentru a avea un Share Savings Plan, este posibil să ai nevoie, în anumite cazuri, de un buget inițial de cel puțin 10.000 de euro.

Brokerii online au revoluționat lumea investițiilor financiare, în special din punctul de vedere al persoanelor fizice: în România există multți cetățeni care doresc să tranzacționeze cu bugete mici. De exemplu, brokerii online oferă conturi de tranzacționare începând cu 200 de euro. Însă, este de reținut și următorul aspect: a începe sa tranzacționezi pe bursa cu un buget mic nu înseamnă că vei deveni milionar în aceeași zi.

Dimpotrivă, o investiție mai mică necesită o atenție mai mare și o gestionare mai eficientă a riscurilor. Dacă, de exemplu, ai 200 de euro în contul de tranzacționare și dorești să cumperi o acțiune Apple la 800 USD, nu poți realiza asta decât dacă utilizezi efectul de levier. Pentru a afla mai multe despre gestionarea banilor, consultă articolul nostru Top 10 Ponturi de Money Management pentru Piața Forex.

Dacă te întrebi cum ai putea să tranzacționezi cu ușurință sau dacă ești interesat să consulți ghiduri de investiții cum ar fi Bursa de valori pentru începători, îți recomandăm să deschizi un cont demo gratuit.

Este cea mai bună modalitate pentru a înțelege mai bine piața bursieră, pentru a încerca să tranzacționezi, să cumperi acțiuni, indici și alte instrumente financiare și să înțelegi sing cum poții să tranzacționezi la bursă. Vezi un alt articol interesant aici

Articole din această categorie

11 iulie 2022

Cum sa tranzactionezi la bursa fara a pierde bani 

11 martie 2024
Un consorțiu internațional de ingineri din Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria și alte țări va dezvolta în apropierea Insulelor Canare un prototip funcțional pentru producerea electricității folosind energia solară captată
08 martie 2024
Investiția în actiuni la bursa reprezintă o metodă populară prin care investitorii pot crește capitalul și își pot atinge obiectivele financiare. Descoperă ce presupun, cum funcționează aceste investiții, ce avantaje
08 martie 2024
Fiecare persoană visează la ideea de a face bani fără să depună un efort constant. Cu toate acestea, puțini știu că există modalități de a câștiga bani pasiv chiar și
Vezi care sunt cele mai noi oferte evoMAG și comandă online rapid în maxim 30 de secunde.