Afla acum ultimile noutati!

 

Restricții pe Transfăgărășan, din cauza unor căderi de pietre pe carosabil

Traficul este restricţionat, joi dimineaţă, pe DN 7C - Transfăgărăşan, desfăşurându-se pe o singură bandă, din cauza unor căderi de pietre, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în judeţul Sibiu.

În zona Bâlea Lac, s-a depus un strat de zăpadă, iar ceaţa face ca vizibilitatea să scadă sub 100 de metri. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, joi se circulă pe o singură bandă pe Transfăgărăşan, din cauza unor căderi de pietre, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

”Colegii noştii lucrează deja la curăţarea carosabilului şi preconizăm că circulaţia va reveni la normal până la prânz. În apropiere de Bâlea Lac se circulă în continuare în condiţii de iarnă, în zonă stratul de zăpadă atingând şi 15 cm, iar ceaţa a coborât vizibilitatea la sub 100 de metri”, se mai arată în comunicatul DRDP Braşov.

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, în zona înaltă a Transfăgărășanului ninge abundent.

"Ninge puternic în zona înaltă aTransfăgărășanului! În zona tunelului stratul de zăpadă măsoara deja 10 -15 cm! Drumarii districtului Piscu Negru acționează cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant! Conducătorii auto care vizitează zona turistică să circule prudent și să aibă mașinile echipate de iarnă!", este mesajul transmis pe Facebook de autorități.

Potrivit Salvamont Argeș, în creasta Făgărașului, s-au format și troiene de 60-70 cm: "Continuă să ningă în creasta Făgărașului, stratul de zăpadă proaspăt ninsă depășește 20 de centimetri, după tot ce a fost noaptea trecută. S-au format și troiene de 60-70 cm. Îndemnăm turiștii să renunțe la ture lungi cu zone expuse, pentru că in perioada aceasta e mult mai dificil de mers decât în timpul iernii; pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul subțire de zăpadă, făcând pășirea foarte nesigură și mărind riscul accidentărilor. În cazul în care se vor face ture, evident este necesar tot echipamentul de iarnă și luarea în considerare a unor timpi MULT mai lungi pentru parcurgere. Nu uitați că la ora 19:30 e deja întuneric! Zăpada începe de la 1700 metri altitudine în acest moment....".

22 septembrie 2022

Ninge puternic pe Transfăgărăşan. Traficul este restricționat între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, din cauza unor căderi de pietre pe carosabil

Ninge puternic pe Transfăgărășan, unde stratul de zăpadă măsoară deja 15 centimetri. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire și materal antiderapant și îi avertizează pe șoferii care vizitează zona turistică să circule prudent și să aibă mașinile echipate de iarnă.

evomag.ro%20

Cele mai recente articole!