Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani. Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca nu stii cum sa faci bani.
Toată lumea adoră gogoșile. Indiferent de cum ai alege să le pregătești, aluatul trebuie să fie perfect. Acestea se regăsesc în diverse forme, decorate sau nu cu ciocolată, bomboane sau cu umpluturi care mai de care mai delicioase. Gogoșile romanesti trebuie să fie foarte pufoase și aromate, iar o cocă bună se vede în felul în care arată preparatul și a doua zi. Ce greșeală trebuie să eviți atunci când le pregătești?
Atunci când îți este poftă de ceva dulce si bun și nu vrei să petreci prea mult în bucătărie sau să te tii tare de pași pentru prepararea unor bunatati te gândești la gogoși.
Pentru acest uimitor preparat nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici de multă experienta în bucătărie, doar putina atenție la detalii și mai ales la gramaje exacte. Cu siguranță fiecare persoana are rețeta ei preferată, dar regulile pot fi clare indiferent de zonă unde se prepara și de obiceiurile casei.
Gogoșile pufoase si aromate sunt unul din deserturile preferate ale românilor de pretutindeni și sunt dorite în special de copii. Ele pot fi și un mic dejun consistent, dar nu trebuie să exagerezi prea mult cu acestea deoarece pot ingrasa.
Trebuie avut grijă mai ales ca aluatul să nu se întărească atunci când gogoșile sunt puse la prăjit. Gogosile trebuie neaparat sa ramana pufoase. Trebuie să lași focul la mediu și să aștepți cel puțin 4 minute înainte să se încălzească uleiul in care sunt puse.
Ingrediente
200 ml lapte;
20 g drojdie proaspătă/1 pliculeț drojdie uscată;
25 ml ulei;
1 lingură zahăr;
1 ou;
coaja rasă a unei lămâi și coaja rasă a unei portocale (dacă nu sunt tratate chimic);
un praf sare;
450 g făină;
Un foarte secret si important este să nu adaugi zahărul în cantități mari. Acest ingredient face ca aluatul să crească mai greu și să nu aibă un volum dorit de tine.
Dacă iti este teama că ele nu vor fi destul de dulci, poți regla aroma din zahărul pudră pe care îl pui deasupra, la finalul prepararii. Lasă aluatul preparat să dospească un timp de 30 de minute la cald, iar după ce tai formele lasă-le și pe ele să stea la cald pentru un timp de maxim 10 minute, ulterior fiecare bucată în tigaia cu ulei fierbinte.