Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.
Gogoșile romanesti trebuie  să fie foarte pufoase și aromate, iar o cocă bună se vede în felul în care arată preparatul și a doua zi

Toată lumea adoră gogoșile. Indiferent de cum ai alege să le pregătești, aluatul trebuie să fie perfect. Acestea se regăsesc în diverse forme, decorate sau nu cu ciocolată, bomboane sau cu umpluturi care mai de care mai delicioase. Gogoșile romanesti trebuie  să fie foarte pufoase și aromate, iar o cocă bună se vede în felul în care arată preparatul și a doua zi. Ce greșeală trebuie să eviți atunci când le pregătești?

Rețetă pentru gogoși: cum să îți iasă gogosile pufoase și aromate?

Atunci când îți este poftă de ceva dulce si bun și nu vrei să petreci prea mult în bucătărie sau să te tii tare de pași pentru prepararea unor bunatati te gândești la gogoși.

Pentru acest uimitor preparat nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici de multă experienta în bucătărie, doar putina atenție la detalii și mai ales la gramaje exacte. Cu siguranță fiecare persoana  are rețeta ei preferată, dar regulile pot fi clare indiferent de zonă unde se prepara  și de obiceiurile casei.

Gogoșile pufoase si aromate sunt unul din deserturile preferate ale românilor de pretutindeni și sunt dorite în special de copii. Ele pot fi și un mic dejun consistent, dar nu trebuie să exagerezi prea mult cu acestea deoarece pot ingrasa.

Regula de aur pentru gogoși pufoase și aromate. Greșeala pe care trebuie să o evite orice gospodină

Trebuie avut grijă mai ales ca aluatul să nu se întărească atunci când gogoșile sunt puse la prăjit. Gogosile trebuie neaparat sa ramana pufoase. Trebuie  să lași focul la mediu și să aștepți cel puțin 4 minute înainte să se încălzească uleiul in care sunt puse.

  • Ingrediente

200 ml lapte;

20 g drojdie proaspătă/1 pliculeț drojdie uscată;

25 ml ulei;

1 lingură zahăr;

1 ou;

coaja rasă a unei lămâi și coaja rasă a unei portocale (dacă nu sunt tratate chimic);

un praf sare;

450 g făină;

Regula de aur pentru gogoși pufoase și aromate. Greșeala pe care trebuie să o evite orice gospodină

Mod de preparare

Un foarte secret si important este să nu adaugi zahărul în cantități mari. Acest ingredient face ca aluatul să crească mai greu și să nu aibă un volum dorit de tine.

Dacă iti este teama că ele nu vor fi destul de dulci, poți regla aroma din zahărul pudră pe care îl pui deasupra, la finalul prepararii. Lasă aluatul preparat  să dospească un timp de 30 de minute la cald, iar după ce tai formele lasă-le și pe ele să stea la cald pentru un timp de maxim 10 minute, ulterior fiecare bucată în tigaia cu ulei fierbinte.

Nu uita să lași gogoșile să se scurgă dupa ce le iei din tigaie, de surplusul de ulei, iar mai apoi să le dai cu zahăr vanilat/ pudra cât timp sunt încă fierbinți. Este util să le bagi umplutura(ciocolata ,budinca,frisca,caramel) cu ajutorul unui instrument special pentru cofetărie, dar abia după ce s-au răcit pentru a nu te arde la mâini. De asemenea, poți să le decorezi și cu ciocolată topită.

Articole din această categorie

29 iulie 2022

Regula de aur pentru gogoși pufoase și aromate. Greșeala pe care trebuie să o evite orice gospodină

11 martie 2024
Un consorțiu internațional de ingineri din Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria și alte țări va dezvolta în apropierea Insulelor Canare un prototip funcțional pentru producerea electricității folosind energia solară captată
08 martie 2024
Investiția în actiuni la bursa reprezintă o metodă populară prin care investitorii pot crește capitalul și își pot atinge obiectivele financiare. Descoperă ce presupun, cum funcționează aceste investiții, ce avantaje
08 martie 2024
Fiecare persoană visează la ideea de a face bani fără să depună un efort constant. Cu toate acestea, puțini știu că există modalități de a câștiga bani pasiv chiar și
Vezi care sunt cele mai noi oferte evoMAG și comandă online rapid în maxim 30 de secunde.