Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.
Iată cât costă panourile fotovoiltaice și cât economisești dacă le instalezi pe casa ta

În ultimul an, cererea pentru panourile fotovoltaice a crescut în toată Europa, pe primele locuri fiind Germania, Olanda şi Spania.  În România, in ultimile luni începe să prindă această soluție, mai ales la construcțiile noi. Iată cât costă panourile fotovoiltaice și cât economisești dacă le instalezi pe casa ta. 

Cei care plănuiesc să instaleze un sistem fotovoltaic rezidențial pe acoperișul casei sau pe o anexa a cladiri, sau pe un teren propriu, cu siguranță se întreabă la ce cost se ridică această operaţiune.

Răspunsul la această întrebare nu este deloc unul simplu dar nici unul foarte complicat, și asta deoarece implică mai mulți factori care pot influența prețul acestei operatii. 

Cat costa sa instalezi panouri fotovoltaice pentru o casa

Cum funcționează panourile fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice sunt fabricate din materiale speciale, care absorb căldura și lumina soarelui. Datorită celulelor din siliciu din structura materialelor, căldura și lumina absorbite sunt transformate sub formă de energie. Energia este colectata si transmisa unui sistem invertor astfel incat sa o putem folosi la electrocasnicile ce functioneaza in curent alternativ.

În alegerea panourile solare potrivite , este necesar sa ții cont de acoperișul casei , condițiile climatice din zona în care locuiești și numărul de ore cu lumină naturală. Astfel poti alege diferite panouri fotovoltaice care sa iti aduca un plus de energie in conditiile cele mai nefavorabile.

Cât costă panourile fotovoltaice

Dacă ai un acoperiș cu o suprafață redusă cea mai bună alegere o reprezintă panourile monocristaline, cunoscute pentru tehnologia avansată și eficiența crescută peste 20%.

Panourile policristaline sunt mai ieftine și pot fi o alegere potrivită atunci când bugetul este limitat.

Dacă dorești să apelezi la una dintre cele mai recente tehnologii de fabricare a celulelor solare poți apela la panourile de tip Half-Cells.

Un sistem complet poate ajunge chiar și la 1.600 de euro per kilowatt instalat.

Un sistem off-grid ce alimentează un frigider de 30-40 Watti, un televizor și 4 becuri LED pornește de la 1.100 euro.

Un sistem complet care sa fie suficient pentru o casa este un sistem de 5kw.

Poti alege sisteme de  aici - SISTEM DE PANOURI FOTOVOLTAICE -

Cat costa sa instalezi panouri fotovoltaice pentru o casa

Costurile pentru un sistem on-grid montat pe acoperiș pornesc de la 0.8 -1 eur./watt peak (Wp). Estimativ prețul unei instalații solare începe de la 3.200 euro.

Acestor cifre li se adaugă montajul, care poate diferi în funcție de dificultatea de instalare și echipa care se ocupă de aceasta, precum și avizele și proiectarea care, și ele, presupun un cost suplimentar.

Articole din această categorie

25 iulie 2022

Cat costa sa instalezi panouri fotovoltaice pentru o casa

11 martie 2024
Un consorțiu internațional de ingineri din Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria și alte țări va dezvolta în apropierea Insulelor Canare un prototip funcțional pentru producerea electricității folosind energia solară captată
08 martie 2024
Investiția în actiuni la bursa reprezintă o metodă populară prin care investitorii pot crește capitalul și își pot atinge obiectivele financiare. Descoperă ce presupun, cum funcționează aceste investiții, ce avantaje
08 martie 2024
Fiecare persoană visează la ideea de a face bani fără să depună un efort constant. Cu toate acestea, puțini știu că există modalități de a câștiga bani pasiv chiar și
Vezi care sunt cele mai noi oferte evoMAG și comandă online rapid în maxim 30 de secunde.