Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani. Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca nu stii cum sa faci bani.
Câti bani costă numerele de înmatriculare preferențiale în anul 2022? Tot mai mulți șoferi au un atașament personal și emoțional profund față de autovehicolul lor. Poate de aici și dorința de a avea numerele de înmatriculare preferențiale. Se pare că acest demers nu a fost niciodată atât de popular. Există 100 de motive pentru care oamenii prefera numerele de înmatriculare preferențiale. Fie că este vorba de un simbol al statutului, de o declarație de modă sau pur și simplu pentru că nu le place plăcuța de înmatriculare originală. Dacă vă gândiți să recurgeți si voi la acest demers, vă spunem câti bani costă numerele de înmatriculare preferențiale în 2022.
Nu se poate vorbi despre numerele de înmatriculare preferențiale fără a vorbi despre bani. Cumpărarea unor numere de înmatriculare preferențiale ar putea fi, de asemenea, o investiție.
Adevărul este că, în unele cazuri, costul unei plăcuțe de înmatriculare private poate fi de exrem de scump în anumite state europene. Dar, conform datelor, în România costurile nu sunt extrem de mari.
În Marea Britanie, de exemplu, la o licitație recentă a DVLA, plăcuța de înmatriculare IG 1 a fost vândută cu suma impresionantă de 222.000 de lire sterline. Pe lângă această sumă se mai adaugă și prima de cumpărare și TVA-ul. conform impact.ro
Este a treia cea mai scumpă plăcuță de înmatriculare din Marea Britanie, după 25 0 și 1 D, vândute pentru 400.000 de lire sterline în 2014 și, respectiv, 285.000 de lire sterline în 2009.
Numerele de înmatriculare preferențiale nu trebuie să coste o avere, și sincer, depinde de mai mulți factori.
De unde provine plăcuța de înmatriculare privată? De la cine provine? De cât timp este pe piață? Cât de mult interes a stârnit? Mai există o altă plăcuță de înmatriculare privată asemănătoare? Trebuie să țineți cont de toate aceste aspecte atunci când căutați una. În esență, este același principiu al oricărui sistem de „cerere și ofertă”. O verificare, chiar dacă vorbim de numere preferențiale, o puteți face aici.
Dar cum noi trăim în România, aici prețurile nu sunt chiar atât de piperate. Cel mai important lucru de reținut, nu există un sistem de licitație, precum cel exemplificat anterior.
În general, numerele de înmatriculare, să le zicem clasice, constau într-o singură literă, sau două, în funcție de județ, urmată de trei cifre și trei litere. Noul sistem de emitere a numerelor de înregistrare a fost implementat, începând cu ianuarie 2010.
În stânga plăcuței se află o bandă albastră cu ovalul RO în alb sub cele douăsprezece stele europene aurii. Prima literă denotă județul, unde B reprezintă București, iar după prima literă se află un autocolant de inspecție tehnică. În cazul în care vrem numerele de înmatriculare preferențiale, aici de fapt, intervine particularitatea.
Conform DRPCIV, dacă vreți să știți cât costă numerele de înmatriculare preferențiale în 2022, puteți accesa informațiile publicate pe site-ul instituției, dar sunt după cum urmează:
Să zicem că avem un viitor șofer, pe numele său Ionescu Liviu Gabriel (n.r. numele este unul fictiv). Domnul Ionescu, din București, este dispus să plătească o sumă de bani, conform legislației în vigoare, pentru a avea numerele de înmatriculare preferențiale.
Asta înseamnă că în afară de litera județului, în cazul nostru B (București), domnul Ionescu vrea atât cele trei cifre, cât și următoarele trei litere preferențial (de exemplu inițialele numelui său complet).
Mergând mai departe, să zicem că numerele ar putea reprezenta o dată importantă pentru domnul Ionescu, de exemplu parte din cifrele regăsite în ziua, luna, sau ziua și anul, sau luna și anul, nașterii sale.
Deci, numerele de înmatriculare preferențiale alese de domnul Ionescu ar fi: B 0855 (numere din ziua, anul nașterii) ILG (inițialele numelui său complet).
Conform legislației, la eliberea de numere de înmatriculare, fie clasice fie preferențiale, pentru o mașină nouă, aveți nevoie de 8 documente obligatorii, după cum urmează:
De la momentul depunerii documentelor, în funcție de numărul de clienți, poate dura de la 3 ore la două zile lucrătoare.
După cum ați observat, în cazul în care vă doriți numerele de înmatriculare preferențiale, veți plăti 45 de lei. Comparativ cu prețul exemplificat pentru Marea Britanie, zicem noi că merită.