Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.

Douăzeci și patru de modele de diagrame au fost discutate în această postare. Comercianții cu amănuntul folosesc pe scară largă modelele grafice pentru a prognoza prețul folosind analiza tehnică.

În acest articol, veți obține o scurtă descriere a fiecărui model de diagramă. 

Aceste diagrame sunt testate pe platforma de tranzactionare Binance

Daca vrei sa faci si tu bani poti incepe inregistrandu te aici 

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

01 noiembrie 2022

Ce sunt modelele grafice?


Modelele grafice sunt modele de preț naturale care seamănă cu forma obiectelor naturale, cum ar fi modelele de triunghi, modelele de pană, etc. Aceste modele se repetă în timp datorită fenomenelor naturale. Comercianții folosesc aceste modele repetitive pentru a prognoza piața.

Modelele grafice sunt alcătuite din valuri sau fluctuații de preț pe diagrama sfeșnic, cum ar fi modelele cap și umăr, dublu și triplu .

Tipuri de modele de diagrame
Modelele grafice sunt clasificate în două tipuri principale, în funcție de direcția tendinței .

Modele de diagrame optimiste
Modele de diagrame de urs
Aceste două modele sunt clasificate în multe modele de diagrame în funcție de forma și structura pieței.

Lista celor mai bune 19 modele de diagrame
Există mai multe modele de diagrame repetitive în analiza tehnică, dar aici voi explica doar primele 24 de modele de diagrame. Aceste modele au o probabilitate mare de câștig.

 

Blat dublu


Topul dublu este un model grafic de inversare de urs care arată formarea a două vârfuri de preț la nivelul de rezistență. După spargerea decolteului, are loc o inversare a tendinței de urs .

Decolteul este trasat folosind ultimul leagăn jos după două vârfuri. Tendința anterioară către modelul dublu de top ar trebui să fie optimistă și trebuie să se formeze la sfârșitul trendului optimist .

Acest model grafic schimbă tendința de la urcare la urs.

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

 

Dublu fund


Dublul fund este un model grafic de inversare urcarea care indică formarea a două minime consecutive în zona de suport. După spargerea decolteului, are loc o inversare a tendinței optimiste.

Decolteul este desenat la ultima variație de preț după două scăderi de preț în acest model. Tendința anterioară către modelul dublu fund ar trebui să fie de urs și trebuie să se formeze la sfârșitul trendului de urs.

Modelul grafic schimbă tendința prețurilor de la urs la urcare.Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

 

Triplu top


Topul tripa este un model grafic de inversare urs în care prețul formează trei vârfuri consecutive la același nivel de rezistență. Este cel mai elementar model de diagramă, iar comercianții îl folosesc pe scară largă în analiza tehnică.

Linia decolteului se formează după conectarea ultimelor două minime cu o linie de tendință în acest model. Despărțirea liniei de tendință confirmă modelul triplu-top .

Acest model grafic transformă tendința de la urcare într-o tendință de preț de urs.Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Triplu fund


Punctul de jos triplu este un model grafic de inversare optimistă în care prețul formează trei minime consecutive la același nivel de suport.

Pentru a învăța să tranzacționați modele cu triple fund, ar trebui mai întâi să înțelegeți fluctuațiile de preț și valurile impulsive.

Decolteul se formează în modelul de jos triplu după ce a conectat ultimele două maxime swing cu o linie de tendință. Erupția acestei linii de tendință confirmă inversarea tendinței de la urs în urs.

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model cap și umeri


Capul și umărul este un model grafic de inversare care constă din trei variații de preț. Cel mai mare leagăn de preț se numește cap, iar celelalte două valuri din stânga și dreapta capului se numesc umeri. De aceea este numit ca model cap și umăr.

Este un model grafic repetitiv și, după formarea lui, are loc o inversare a tendinței de urs pe piață.

Modelul invers al capului și al umărului este opus acestui model și este un model de inversare a tendinței optimiste.

În timpul acestui model se formează și un decolteu. Ruptura decolteului confirmă întotdeauna inversarea tendinței.

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model diagramă cupe și mâner


Cupa și mânerul este un model de diagramă de continuare în care prețul formează un fund rotund cu o formă de mâner la sfârșitul modelului.

Acest model de diagramă poate acționa și ca un model de inversare a tendinței. Depinde de locație fie că se formează în timpul unui trend ascendent, fie începe la sfârșitul trendului de urs.

Cupa și mânerul invers sunt modelul grafic opus, indicând o tendință de urs.

Cel mai bine ar fi să rețineți că există o diferență clară între un val în formă de V și un val cu fund rotund. Un fund rotunjit se formează rar pe graficul de preț. De aceea ar trebui să testați corect acest model.

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model de diagramă cu trei unități


Este un model grafic de inversare care arată trei încercări consecutive ale comercianților mari de a sparge sau de a se apropia de un anumit nivel cheie. După aceea, are loc o inversare a tendinței pe piață.

Pe baza direcției tendinței, este împărțit în continuare în două tipuri

Unitatea optimistă de trei
Unitatea de trei ori
Modelul grafic cu 3 unități este format din trei valuri impulsive și două valuri de retragere. Numărul trei este, de asemenea, un număr Fibonacci și are o mare importanță în tranzacționare. De aceea, modelul cu trei unități este, de asemenea, un fenomen natural.Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

 

Model diagramă fanion


Fanionul este un model de diagramă de continuare cu cinci valuri ABCDE. Acesta arată continuarea tendinței după o pauză minoră în tendință.

Acest model de diagramă este format din două valuri impulsive și trei valuri de retragere. În timpul valului de retragere, piața sa consolidat spre interior, indicând indecizie în piață. După indecizie, când prețul se rupe în trend, tendința continuă.

Mica consolidare interioară și tendința anterioară impulsivă fac un model de fanion.

Modelul fanionului este clasificat în continuare în două tipuri

Model de fanion bullish
Model de fanion urs

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model diagramă pană


Modelul de pană este un model de diagramă de inversare a tendinței în care structura prețului seamănă cu o formă de pană. O pană are o secțiune exterioară mai largă și o secțiune exterioară mai mică. Este, de asemenea, un model natural, deoarece descrie comportamentul natural al prețului.

Este format din două linii de tendință (linii de tendință superioare și inferioare) și mai mult de trei valuri în interiorul liniilor de tendință. Dimensiunea valurilor continuă să scadă cu timpul și, după spargerea liniei de tendință, are loc o inversare a tendinței pe piață.

Pe baza structurii prețurilor sau a formării mai mari și mai mici, modelul pană este clasificat în două tipuri

Model de pană în cădere
Model cu pană în creștere
Pana în creștere arată inversarea tendinței de urs, iar tiparul de pană în scădere indică o inversare a tendinței urcarea pe piață.

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model diagramă cu diamante


Un model de diamant este un model de diagramă de inversare și continuare în care prețul formează o structură de diamant pe diagramă. Două modele de piață (extindere și consolidare spre interior) se combină pentru a crea un model de diamant.

Locația modelului de diagramă cu diamant decide dacă va fi un model de inversare a tendinței sau un model de continuare a tendinței.

Pe baza locației, acesta este clasificat în două tipuri

Model de diagramă cu diamante optimiste
Model de diagramă cu diamante de urs
Dacă se formează un model de diamant în vârful tendinței, va avea loc o inversare a tendinței de urs. Pe de altă parte, dacă începe la partea de jos a tendinței de urs, atunci se va forma o inversare a tendinței.

Acesta va acționa ca un model de diagramă de continuare atunci când se formează între tendințe.

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model triunghi descendent


Triunghiul descendent este un model de diagramă de continuare la urs în care prețul formează o formă asemănătoare unui triunghi cu o bază orizontală și o linie verticală pe partea stângă.

Priviți imaginea de mai jos pentru o mai bună înțelegere a modelului.

În acest model, formele de preț variază astfel încât fiecare leagăn progresiv va fi mai mic decât valul anterior. O zonă de sprijin se formează, de asemenea, în partea de jos a valurilor de leagăn.

O continuare a tendinței de urs are loc pe grafic atunci când zona de suport se rupe.

De asemenea, acționează ca un model de diagramă de inversare, dar este folosit în principal ca un model de continuare a tendinței.

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model triunghi ascendent


Triunghiul ascendent este un model de diagramă de continuare urcarea în care prețul formează o formă asemănătoare unui triunghi cu o bază orizontală în partea de sus.

Rețineți că zona de bază sau de suport se formează în partea de jos a triunghiului descendent, în timp ce în modelul de triunghi ascendent , zona de bază/zona de rezistență se formează în partea de sus a graficului.

Este inversul modelului triunghiului descendent . Se formează valuri de swing și, după o erupție a rezistenței, tendința optimistă continuă. Este simplu să identifici aceste două modele, iar probabilitatea de a câștiga aceste două modele este, de asemenea, foarte mare.

Sfat: GBPJPY este o pereche care, de obicei, formează un model triunghi ascendent și descendent pe graficul de preț în diferite intervale de timp.

 

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model grafic triunghi simetric


Modelul triunghiului simetric acționează ca un model de diagramă de inversare și continuare, datorită probabilității egale de apariție a unei tendințe urcarea sau ursitoare.

Acest model arată că creatorii de piață iau decizii. Deci, prețul se mișcă lateral și spre interior. Consolidarea spre interior înseamnă că fiecare val progresiv va fi mai mic decât valul anterior.

Deci, cum putem identifica direcția tendinței folosind un model triunghi simetric? Folosind metoda breakout.

Când se formează acest model, trasăm liniile de tendință care întâlnesc maximele inferioare și minimele mai mari. Erupția liniilor de tendință arată că cumpărătorii vor prelua controlul sau vânzătorii vor depăși piața.

Dacă linia de tendință superioară se rupe, cumpărătorii vor prelua controlul pieței.

O întrerupere a liniei de tendință inferioară înseamnă că vânzătorii vor prelua controlul pieței.

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model de diagramă cu steaguri


Un model steag este un model de diagramă de continuare a tendinței constând dintr-un val impulsiv și un val de retragere.

Modelul diagramei steag este cel mai utilizat și mai avansat. Deoarece psihologia acestui tipar grafic este foarte profundă, poate fi folosit în multe moduri pentru a prezice direcția pieței valutare.

Pe baza structurii undelor, modelul steagului este clasificat în două tipuri

Model de steag urc
Model de steagul bearish
Un val de urcare impulsiv și un val de retragere de urs se combină pentru a forma un model de steag în steagul urcare. Valul impulsiv seamănă cu forma unui stâlp, iar retragerea seamănă cu forma steagului de pe stâlp. Erupția steagului indică continuarea tendinței de urcare.

Un val impulsiv de urs și un val de retragere urcarea se combină pentru a crea un model de steag în steagul de urs .

Acest model se formează de obicei în active, valute sau mărfuri.

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model de extindere / model de megafon


Un model de lărgire este un model grafic în care fiecare val succesiv este mai mare decât valul anterior, formând o structură asemănătoare unui megafon pe graficul de preț.

Acest model arată, de asemenea, indecizia pe piață și este, de asemenea, un simbol al unei mari inversări de tendință.

Pe baza structurii și locației, modelul diagramei megafonului este clasificat în trei tipuri

Model de megafon
Model de lărgire ascendent
Model de lărgire descendentă
În modelul de lărgire ascendent, prețul face cote minime și maxime mai scăzute, în timp ce în modelul de lărgire descendent, prețul formează maxime mai mari și minime mai mari.

Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Model de diagramă Bump and Run


Modelul Bump și Run este un model grafic care constă din două faze ale pieței Bump și Run.

În faza Bump, prețul crește/scădea cu ultra-forță reprezentând o întrerupere a unui nivel cheie major. După faza Bump, începe faza de rulare și, în această fază, prețul se mișcă în direcția opusă fazei de denivelare.

Aceasta este, de asemenea, o strategie folosită de formatorii de piață pentru a înșela comercianții cu amănuntul.Strategii de tranzactionare -Ghid pentru incepatori

Concluzie


Comercianții cu amănuntul folosesc pe scară largă modelele grafice pentru a prognoza piața. Tiparele care se repetă cu timpul pe graficul diferitelor valute sunt modele grafice.

Vă recomand cu căldură să utilizați întotdeauna modele de diagrame în tranzacționare. Puteți folosi modele de lumânări și alte instrumente tehnice cu aceste modele pentru a crește probabilitatea de câștig în tranzacționare.

Afla acum ultimile noutati!

Cele mai recente articole!

Douăzeci și patru de modele de diagrame au fost discutate în această postare. Comercianții cu amănuntul folosesc pe scară largă modelele grafice pentru a prognoza prețul folosind analiza tehnică.