Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.
Forțele armate israeliene au început operațiunea „Breaking Dawn” împotriva Jihadului Islamic palestinian în Fâșia Gaza

Forțele armate israeliene au început operațiunea „Breaking Dawn” împotriva Jihadului Islamic palestinian în Fâșia Gaza, lovind mai multe ținte aparținând grupării și ucigând aproape o duzină de agenți, inclusiv pe șeful grupării din partea de nord a enclavei

Ministrul Apărării Benny Gantz a aprobat un ordin de recrutare a până la 25.000 de soldați în rezervă în scopuri operaționale, iar IDF (Armata israeliană) a început să cheme rezerviști în Comandamentul de Sud, Armata de Apărare Aeriană, Comandamentul de pe frontul de casă și trupe de luptă și ofițeri.

"Scopul acestei operațiuni este eliminarea unei amenințări concrete la adresa cetățenilor Israelului și a civililor care locuiesc în zonele adiacente Fâșiei Gaza", a declarat premierul Yair Lapid, potrivit Jerusalem Post.

Zeci de ținte din Fâșia Gaza au fost lovite, printre victime numărându-se șeful comandamentului de nord al grupării, Tayseer al-Jabari.

Jabari l-a înlocuit pe Baha abu al-Ata, care a fost ucis într-un atac al IAF în 2019. Jabari, care era, de asemenea, responsabil pentru coordonarea dintre grup și Hamas, a fost ucis la ora 16.16 în apartamentul său din Shuja'iyya. Potrivit IDF, el a comandat lansarea a sute de rachete în timpul Operațiunii "Guardian of the Walls" de anul trecut, inclusiv atacuri cu rachete antitanc ghidate.

IDF a declarat că a primit un avertisment specific că acesta plănuia un atac împotriva unor obiective israeliene înainte de arestarea lui Bassem Saadi la începutul săptămânii, în cadrul unui raid în Cisiordania.

Israelul se pregătește de război

În plus, avioanele și dronele IAF au vizat două celule care se îndreptau să efectueze atacuri cu rachete antitanc, ucigând cel puțin 12 agenți ai Jihadului Islamic. Au fost vizate, de asemenea, baze militare și clădiri folosite de agenți.

Potrivit rapoartelor din Gaza, mai mulți civili au fost uciși, inclusiv o fetiță de 5 ani, iar alți cel puțin 55 au fost răniți.

"Inamicul a început un război împotriva poporului nostru și împotriva noastră, iar noi ne vom apăra pe noi și pe poporul nostru", a declarat Jihadul Islamic într-un comunicat.

Un oficial de rang înalt al IDF a declarat că armata vizează Jihadul Islamic și încearcă să evite victimele și pagubele civile, dar că IDF este pregătită pentru o escaladare a situației și a subliniat că civilii israelieni trebuie să asculte toate instrucțiunile primite de la Comandamentul Frontului Intern.

"Nu puteam permite Jihadului Islamic să efectueze un atac, s-a întors împotriva lor", a spus el, adăugând că "vor exista baraje [de rachete], pot exista și victime, toate acestea sunt clare și acest lucru trebuie spus și publicului".

Articole din această categorie

05 august 2022

VIDEO Israelul se pregătește de război: 25.000 de soldați și rachete Iron Dome gata de atac

11 martie 2024
Un consorțiu internațional de ingineri din Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria și alte țări va dezvolta în apropierea Insulelor Canare un prototip funcțional pentru producerea electricității folosind energia solară captată
08 martie 2024
Investiția în actiuni la bursa reprezintă o metodă populară prin care investitorii pot crește capitalul și își pot atinge obiectivele financiare. Descoperă ce presupun, cum funcționează aceste investiții, ce avantaje
08 martie 2024
Fiecare persoană visează la ideea de a face bani fără să depună un efort constant. Cu toate acestea, puțini știu că există modalități de a câștiga bani pasiv chiar și
Vezi care sunt cele mai noi oferte evoMAG și comandă online rapid în maxim 30 de secunde.