Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.

Ai un job bun, extrem de satisfăcător atât din punct de vedere profesional, cât și material, dar tot ești în căutarea continuă a acelei idei de afaceri, care să te ajute să devii independent din punct de vedere financiar, nu?

Ei bine, nu ești singurul. Ca tine gândesc mii de persoane lunar în toată țara.

Alegerea unei căi antreprenoriale și lansarea unei idei de afaceri este, cu siguranță, mult mai riscantă decât deținerea unui loc de muncă cu program standard, de la 9 la 5.

Va fi nevoie să faci o mulțime de sacrificii, și nu doar materiale. Dar probabil știi asta deja.

Pe de altă parte, odată ce vei începe să realizezi că muncești pentru tine, că ești propriul tău șef și când, finalmente, vei fi reușit să produci mai mulți bani decât o făceai când erai un simplu angajat, îți vei da seama că toată munca și efortul depus nu au fost în zadar.

Noi, echipa Financer, chiar ne dorim să reușești ca viitor antreprenor.

Iată de ce ne-am gândit să creăm acest ghid, în care am adunat cele mai bune 62 idei de afaceri  la care ne-am putut gândi.

Ele sunt unele actuale, ce țin pasul cu tehnologia și cu trendurile pieței, iar lista este într-o continuă dezvoltare.

Așa că, fără alte introduceri, vom începe enumerarea acestor afaceri de succes.

Începe să îți investești banii pe piața bursieră

Ai banii în contul bancar așteptând să îți vină ideea perfectă de afaceri? Ce ar fi dacă până atunci sumele disponibile ar strânge ceva dobânzi?

Se poate, prin intermediul investițiilor financiare. Pe site-ul nostru vei putea găsi o mulțime de idei de investiții care se poate să te ajute.

 

Investește în acțiuni cu eToro!

eToro este una dintre cele mai mari platforme de investiții la nivel mondial, ce vine cu următoarele beneficii:

  • Costuri 0 pentru depunerea de bani și efectuarea de tranzacții
  • Fără costuri fixe de administrare a portofoliului investițional dacă nu lași contul inactiv mai mult de 12 luni
  • Poți urmări și chiar imita profilul investițional al unor persoane experimentate ce activează pe site
  • Ai acces la toate tipurile de investiții: CFD-uri, acțiuni, indici bursieri, ETF-uri, Forex, mărfuri, precum și criptomonede

În plus, la înregistrare, ți se va deschide, automat, și un cont demo gratuit, pe care poți testa diverse plasamente financiare – un avantaj imens, în special pentru aceia dintre noi cu ceva mai puțină experiență investițională!

Pentru a putea investi bani reali, va fi nevoie să faci o depunere de minim 200 $, pe care apoi îi poți plasa după cum dorești.   Deschide cont gratuit  pe eToro

1. Lansează-ți un blog

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

Te gândești că blogging-ul nu mai este o afacere profitabilă? Ei bine, te înșeli. Amarnic.

Zeci sau poate chiar sute de mii de persoane de pe întreg globul creează zilnic conținut de calitate pentru teme cât se poate de diverse, prin intermediul cărora generează venituri substanțiale.

Printre ele, vom enumera gătitul, filme, teatre, lifestyle, sfaturi despre antrenamente, fitness, diete, afaceri, finanțe personale, animale de companie și multe, multe altele.

Cum să transformi blogurile în afaceri de succes, te întrebi? Ei bine, printr-o combinație de subscriberi prin email, marketing afiliat, sponsorizări din partea diverselor firme care vor dori să își facă reclamă pe blog-ul tău etc.

Primul, și probabil cel mai important pas spre lansarea acestei idei de afaceri 2022, ar fi să găsești o temă de interes, care s-ar plia pe cunoștințele și experiența ta.

Nu contează că nu știi programare, vei găsi o mulțime de freelanceri gata să te ajute în lansare și întreținerea blog-ului, pentru sume de bani nu foarte mari.

2. Design grafic

Nu spunem că nu ar ajuta să ai deja și ceva experiență în designul grafic, dacă dorești să îți deschizi o afacere în acest domeniu.

Însă, cu toate că la o primă vedere poate părea ceva cam înspăimântător, nu este deloc o specialitate greu de învățat.

Programe precum Adobe Illustrator, Stencil sau Visme sunt create tot mai user-friendly, astfel că nu îți va lua deloc mult timp să le cunoști toate tainele.

Specialiștii în design grafic sunt foarte bine plătiți și pot lucra din intimitatea domiciliului propriu.

Tot ce au nevoie este un calculator suficient de performant pentru a putea rula software-urile caracteristice, ceva imaginație și motivație.

3. Web design

Persoanele ce lucrează în web design sunt incredibil de valoroase pentru toate companiile ce dețin site-uri, indiferent de domeniul de activitate al firmei respective.

În fiecare zi apar mii de pagini noi pe internet la nivel mondial, iar designerii web sunt cei responsabili de modul în care aceste site-uri arată și se comportă.

Cu toate că firme care să ofere servicii de web design s-ar dovedi, cu siguranță, afaceri online extrem de profitabile, nu este deloc ușor să devii un astfel de programator.

Vei avea nevoie de o mulțime de cursuri până când să poți implementa cu succes tot ceea ce își poate dori un client. Dar și recompensele vor fi unele pe măsură.

4. Cursuri online

Ai investit o mulțime de bani și timp în dezvoltarea ta, prin accesare unor cursuri de specializare?

Ai acumulat suficient de multă experiență într-un domeniu care este cât de cât interesant și ai avea cunoștințe utile pe care să împărtășești și celorlalți?

Atunci cursurile online sunt pentru tine.

Tot mai multe persoane sunt interesate să își dezvolte abilități pe care nu le au, apelând la astfel de lecții.

Există site-uri dedicate, unde vei putea scoate la vânzare cursurile, cum ar fi Udemy.

Cu ajutorul unor astfel de platforme, vei duce la transformarea acestei idei afaceri 2022 într-un real succes.

5. Cărți electronice

Adunarea tuturor cunoștințelor acumulate de-a lungul anilor de studiu sau de muncă într-o carte electronică ce poate fi descărcată contra unor sume de bani de pe site-uri de specialitate, se poate de dovedi a fi o idee de afaceri destul de bună.

Nici măcar nu trebuie să scrii tu cartea. Vei putea găsi o mulțime de freelanceri, care te vor ajuta cu redactarea conținutului.

Tu tot ce trebuie să faci este să scoți la vânzare e-book-ul și, eventual, să îl promovezi puțin.

6. Instagram marketing

Instagram marketing

Multe persoane nu sunt conștiente de realul motiv pentru care aplicații precum Instagram sau Facebook au fost create – acela de a produce bani și de a promova produse.

Așa că un individ cu experiență în Instagram marketing poate sta la baza unei idei de afaceri moderne foarte profitabile.

Vei avea nevoie și de anumite skill-uri, totuși. Este bine să stăpânești tehnici de marketing și, în plus, ai nevoie de mii sau poate chiar zeci de mii de follow-eri pe rețeaua socială.

Pentru a vorbi puțin despre sumele pe care le poți obține, află că vedete de la noi din țară iau între 3.000 și 10.000 Euro pentru a promova anumite servicii pe Instagram.

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

09 noiembrie 2022

7. Online coaching

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

Iată o nouă idee care îți arată cum să faci bani cu ajutorul unei afaceri mici.

Ceva mai avansat față de cursurile online, coaching-ul online te pune față în față cu una sau mai multe persoane care au nevoie ca tu să îi înveți, direct, anumite skill-uri pe care le stăpânești.

Marketing, vânzări, management, cunoștințe despre business, administrativ, o grămadă de domenii de activitate pot fi interesante pentru anumite persoane.

Indivizi care, desigur, vor fi dispuși să plătească pentru a afla de la tine cum să își facă treaba mai bine.

8. Revânzarea de produse în magazine online

Orice persoană poate vinde produse pe site-uri precum eMag, Elefant.ro, Amazon (site-ul numărul 1 la nivel mondial în ceea ce privește comercializarea de bunuri), Okazii.ro etc.

Nici măcar nu este nevoie să fii tu cel care produce articolele respective.

Trebuie doar să găsești fabrici, fie locale sau internaționale, care să creeze obiecte ce nu sunt atât de populare, dar care consideri tu că ar fi un real succes, odată ce sunt scoase pe piață.

Îți faci un cont pe magazinul online respectiv, îți pui adaos comercial și, cu câțiva bani investiți în publicitate, poți deveni proprietarul unei afaceri profitabile.

9. Asistent virtual

Îți place să fii organizat și să ai toate lucrurile în ordine? Reușești să găsești de fiecare dată lucrul pe care îl cauți, fără să fie nevoie să pierzi zeci de minute, pentru a-ți aminti unde l-ai pus?

Ei bine, se poate ca în cazul acesta să ți se potrivească o afacere în domeniul virtual assistant.

Foarte multe persoane importante, care nu doresc să își angajeze un assistant manager, apelează la astfel de idei de afaceri pentru a găsi persoane dornice să îi ajute în viața de zi cu zi.

Un asistent virtual va avea atribuțiuni destul de diferite – de la rezervarea de bilete de avion, la gestionarea mail-urilor, a documentelor și așa mai departe.

10. Profesor de limbi străine la distanță

Limbile străine de circulație mondială, cum ar fi germana, franceza și, în special, engleza, sunt tot mai căutate în ziua de astăzi, când distanțele dintre persoane parcă nici nu mai contează, grație tehnologiei.

Așa că cererea de profesori care să predea limbile respective este și ea tot mai mare.

La baza acestei idei de afaceri online stau persoane din state destul de bogate.

Locuitori din Emiratele Arabe Unite, Dubai sau Singapore ar fi dispuse să plătească între 20 și 30 $ pe oră pentru a avea un profesor în mediul virtual care să îi învețe să vorbească mai bine o limbă străină.

11. Traducător

Și dacă tot am discutat despre limbi străine, să nu uităm de traducători. Un astfel de business reprezintă una dintre cele mai bune idei de afaceri pentru tineri la care ne-am putut gândi.

Baza este simplă – un traducător se ocupă cu traducerea de articole și bucăți de text dintr-o limbă în alta.

În funcție de dificultatea domeniului, va crește și suma pe care o vei putea cere. Spre exemplu, un text simplu, în limba engleză, va fi plătit cu 10 – 15 dolari pentru fiecare mie de cuvinte traduse.

Pe de altă parte, fragmente din domenii precum medicină, inginerie, care necesită un limbaj ceva mai diferit, vor fi de două sau chiar de trei ori mai bine plătite.

12. Profesor de SAT

După cum probabil știi, SAT este un test american standardizat, cu ajutorul căruia elevii pot accede către colegii.

El este alcătuit din patru secțiuni, iar acestea sunt citit, scris și limbaj, matematică fără calculator și matematică cu ajutorul calculatorului.

Așadar, dacă știi foarte bine limba engleză și stăpânești matematica, poți deveni proprietarul unei afaceri profitabile care să se ocupe cu pregătirea elevilor americani pentru acest SAT.

Desigur, întreaga operațiune se va desfășura în mediul online.

Din punct de vedere financiar, vei putea câștiga până la 40 $/oră de predare – destul de bine, dacă ne întrebi pe noi.

13. Manager de social media

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

Se poate să te întrebi „Cum funcționează o afacere în domeniul management-ului de social media?”.

Ei bine, această ramură este una nouă, dar foarte căutată, în special de către persoanele din conducerea strat-up-urilor, care au nevoie de cineva care să le administreze toate rețelele de socializare.

Așadar, dacă ești expert în postări pe Facebook, trimiterea de mesaje scurte pe Twitter sau de distribuirea de poze pe Pinterest, ai putea fi la baza unei afaceri online profitabile în domeniul social media.

14. Consultant pentru prezentări electronice

Da, și Power Point-ul este pentru unii o aplicație pe care nu reușesc să o stăpânească atât de bine.

Chiar dacă tot ce trebuie să faci este să iei informațiile dintr-o parte și să le pui pe slide-uri, într-o ordine prestabilită, există persoane care își câștigă existența făcând exact așa ceva.

În mediul online, veniturile unei astfel de idei de afaceri pot fi cuprinse între 20 și 30 $ per fiecare slide pe care îl realizezi. Așa că o prezentare de 10 – 15 pagini, va ajunge să coste între 200 și 450 dolari. Sume interesante, nu?

15. Copywriter

Copywriter este denumirea din ziua de astăzi pe care o poartă redactorii din trecut.

Absolut orice informație pe care o citești pe un site sau un blog este scrisă de către un copywriter (chiar și acest articol).

Să scrii articole online nu este greu.

Trebuie să stăpânești limba în care dorești să activezi, să citești mult, pentru a-ți dezvolta vocabularul și gramatica și să înveți câteva tactici de bază.

Cei mai experimentați copywriteri ajung să câștige sume de peste 1000 dolari pe oră.

Așa că, dacă ai avut parte de un profesor bun de limba română în școala generală sau dacă pur și simplu îți place să scrii corect, ai putea da curs acestei idei de afaceri mici.

16. Specialist SEO

Cei mai experimentați dintre copywriteri, care reușesc să stăpânească la perfecție anumite tehnici și tactici specifice domeniului, devin specialiști SEO.

Ce înseamnă asta? Ei bine, aceste persoane îți pot optimiza un anumit text, astfel încât motoarele de căutare să găsească pagina ta printre primele rezultate, ducând automat și la creșterea traficului organic către site-ul tău.

Specialiștii SEO vor fi mai bine plătiți decât copywriterii obișnuiți, dar și rezultatele muncii lor vor genera mai multe venituri.

17. Creator de CV-uri

Recent au fost puse în practică și la noi în țară astfel de idei de afaceri online, care se ocupă cu crearea și redactarea CV-urilor indivizilor, contra unor sume de bani, firește.

CV-ul este probabil cea mai importantă bucată de hârtie din viața profesională a unei persoane. Pe baza ei, recrutorii își dau seama dacă te-ai putea plia, ori ba, pe postul liber pentru care caută indivizi pe care să îi angajeze.

Una dintre marile probleme cu care se confruntă departamentele de HR în ziua de astăzi este aceea că foarte mulți dintre aplicanți au CV-uri extrem de prost create.

Din această cauză, tot mai multe persoane, în special din domeniul tehnic, apelează la firme specializate în crearea de CV-uri.

Cu ajutorul lor reușesc să iasă în evidență și să fie siguri că vor fi chemați la interviu după completarea cererii de angajare.

18. Creator de scrisori de intenție

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

 

Dacă la CV-uri ne mai descurcăm cât de cât, scrisorile de intenție, din păcate, chiar sunt o noutate pentru mulți dintre noi.

Cu toate acestea, specialiștii HR sugerează că scrisoarea de intenție este cel puțin la fel de importantă precum CV-ul.

Ba chiar unii dintre ei susțin că, în special pentru aplicațiile online, dacă CV-urile nu sunt însoțite și de o scrisoare de intenție, indiferent cât de rău ar fi ea formulată, nici nu se obosesc să citească istoricul de angajare al persoanei în cauză.

Iată de ce propunem „creator de scrisori de intenție” în lista cu idei de afaceri online mici. Dacă știi o limbă străină, cu atât mai bine. Îți vei putea diversifica lista de clienți.

19. Scriitor de referate

Iată o idee de afaceri pentru tineri ce poate fi pusă în aplicare încă de pe băncile liceului.

OK, poate că în ziua de astăzi nu mai este atât de greu să creezi un referat, din moment ce găsești pe internet absolut toate informațiile de care ai nevoie, indiferent de materia la care ți s-ar solicita o astfel de lucrare.

Dar chiar și așa, cu siguranță sunt elevi care ar prefera să își petreacă altfel cele câteva ore, cât le-ar lua să caute, să interpreteze și să scrie cu ale lor proprii cuvinte un referat.

Iar aici poți interveni tu, ocupându-te de redactarea referatului pentru anumite sume de bani.

20. Scriitor de licențe

Tot la capitolul scriitor, dar mult mai bănoasă, ar fi ideea unei afaceri online care să se ocupe de redactarea licențelor.

În special după toate scandalurile care au avut loc în ultima vreme în țara noastră din cauza plagierilor și a nerespectării drepturilor de autor, tot mai puține persoane știu cum să își pregătească lucrarea de diplomă după standardele academice.

Realizarea unei licențe nu este grea. Trebuie doar să urmezi niște pași standard, indiferent de domeniul de activitate al viitorului client.

Prețurile pe care le vei putea încasa variază, dar în general pornesc de la 10 lei per pagină scrisă.

21. Consultant în dating online

Fie că îți vine ori nu să crezi, foarte multe persoane au probleme în a-și găsi jumătatea.

Ba chiar unele dintre ele, dat fiind faptul că au fost respinse de o mulțime de ori, sunt emoționate chiar și atunci când trebuie să vorbească cu cineva prin aplicațiile de online dating.

Din această cauză venim în lista noastră cu idei de afaceri 2022 cu funcția de consultant pentru aplicații precum Tinder, Facebook Dating sau OKCupid.

Dacă ești vorbăreț și știi cum să gestionezi discuțiile online, vei putea beneficia de o mulțime de clienți ce vor apela la serviciile tale.

22. Specialist Google Ads

Google Ads este o ramură a celor de la Google, care se ocupă de campaniile de reclame de pe motorul de căutare.

Un specialist în acest domeniu este extrem de important pentru toate business-urile ce își desfășoară activitatea în mediul online și nu doar pentru ele.

Din acest motiv, persoanele care învață tainele acestui domeniu vor fi foarte căutate și bine plătite.

Este drept că se poate să ai nevoie să citești câteva cursuri online, dacă nu ești deja un expert în acest domeniu, dar cu dăruire suntem convinși că vei reuși să dezvolți o afacere care se va dovedi a fi foarte profitabilă.

23. Expert WordPress

WordPress este de departe platforma cea mai utilizată de către blogeri, pentru a-și posta articolele.

Este, dacă vrei, un fel de limbaj de programare foarte simplificat, cu ajutorul căruia poți urca textele scrise de către tine în mediul virtual.

Din păcate, oricât de mult a fost ușurat, pentru unii, WordPress este tot destul de greu de folosit.

Aici ai putea interveni tu, dacă înveți toate tainele aplicației, cu o afacere care să îi ajute pe cei mai puțin tehnici să își întrețină site-urile și blog-urile.

Potențialele câștiguri sunt unele destul de mari, între 200 și 500 dolari lunar pentru fiecare site de care te ocupi.

24. Corespondent online de știri

Tot mai multe dintre companiile de presă internaționale și chiar locale renunță la angajarea unor redactori permanenți care să se ocupe de știrile zilnice și lucrează cu persoane care caută și scriu articole pentru ei, ca freelanceri.

Așa că, dacă îți place să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lume, poți fi lansatorul acestei mici idei de business și să profiți de pe urma noutăților pe care le descoperi.

25. Cumpără și vinde domenii online

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

Comerțul cu nume de domenii există deja de două decenii.

Cu toate că, cel mai probabil, nu vei da vreun boom, cum s-a întâmplat cu site-ul Insure.com (al cărui domeniu a fost vândut în 2009 cu suma record de 16 milioane $), tot se pot face bani frumoși din tranzacții de acest fel.

Tot ce trebuie să faci este să fii suficient de inspirat, încât să te gândești la nume de domenii care ar putea fi interesante în viitor și să le achiziționezi înaintea altor persoane, care apoi să fie dispuse să îți plătească anumite sume pentru a se putea folosi de numele preferat.

Pentru achitarea costurilor, va fi nevoie să utilizezi cărți de credit sau de debit. Despre aceste instrumente de plată poți citi mai multe pe site-ul nostru.

26. Freelancer în corectarea și editarea textelor

Atâta vreme cât vor exista cuvinte scrise, acestea vor trebui să fie editate.

Freelancing-ul în editarea și corectarea textelor nu trebuie privit doar ca o afacere de succes, ci și ca o oportunitate unică de a citi o mulțime de articole, știri și cărți ce abordează teme diferite și, de multe ori, interesante.

În plus, lansarea acestei idei afaceri 2021 îți va oferi și posibilitatea de a face bani de acasă sau de a lucra din toate colțurile lumii.

27. Analist de date

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

Ești foarte atent la detalii și ai o minte analitică? Îți plac cifrele și statisticile?

Atunci află că poți fructifica aceste atribute lansând o afacere care se ocupă cu analiza datelor diverselor firme.

Platforme de freelanceri precum Upwork, Fiverr sau Digiserved sunt pline de anunțuri care caută exact astfel de servicii.

28. Completarea de chestionare online

De foarte multă vreme, institutele naționale de statistică (cum este și INS-ul din România) au fost înlocuite cu afaceri private de mare succes.

Acestea sunt contractate de către anumite companii, care le plătesc pentru a afla părerea unor foști sau potențiali clienți ai serviciilor oferite.

Chiar dacă plata per chestionar nu va fi una exagerat de mare, tot vei putea acumula sume interesante la final de lună, dacă te dedici și realizezi volume decente.

29. Lansează un canal de YouTube

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

Da, tot timpul pe care îl petreci la birou pe rețeaua de socializare YouTube se poate transforma într-o afacere modernă, extrem de bănoasă în timp.

Vei putea câștiga bani fie creând filmulețe de calitate, care să fie atractive publicului sau prin crearea de compilații din filmulețele deja existente pe site – vezi ce succes a avut Ray William Johnson.

Canalele bune de YouTube generează milioane de dolari în fiecare an.

30. Translator personal

Dacă ești deja un traducător expert și stăpânești la perfecție gramatica și scrierea corectă într-o limbă străină, o firmă care oferă servicii ca translator se poate să fie o idee bună pentru un business.

Ce face mai exact un translator? Traduce, în timp real, dintr-o limbă în alta, ceea ce se discută la o ședință, conferință, întâlnire de afaceri etc.

31. Ghostwriter

Tot la capitolul scriitor sau copywriter putem include și ghostwriting-ul.

Dacă ai talent la scris, îți place să te documentezi și reușești să produci texte de calitate, atunci de ce să nu scrii și cărți?

În ciuda a ceea ce ai putea crede, peste 50 % din toate cărțile care apar pe piață în fiecare an sunt scrise de către ghostwriteri și nu de autori cărților pe care le găsești pe net.

Aceștia primesc de la „autorii” cărții o anumită temă, se documentează și se apucă de scris. După finalizare, textul este editat și atribuit celui care a gândit subiectul și care te-a angajat pe tine.

Tocmai de aceea se numește ghost (fantomă) – writing (scris), pentru că meritele cărții nu îți vor fi atribuite ție.

32. Scrie un e-book

Și dacă tot vorbim de scriitori, de ce să nu îți scrii propria carte. Cum costurile unei variante fizice sunt prea mare – găsirea unui editor, printare, publicare etc. – scrie un e-book.

Consideri că ai avut o viață interesantă și crezi că memoriile tale ar captiva atenția cititorilor? Sau poate că ai acumulat extrem de multă experiență într-un domeniu și ai dori să îi înveți și pe alții cum să își facă treaba mai bine.

Subiectele despre care poți scrie sunt infinite.

33. Subcontractor online

Odată ce ți-ai demonstrat calitățile în mediul online într-una sau mai multe dintre ideile de afaceri ce au fost prezentate mai sus, vei putea să devii subcontractor.

Asta înseamnă că te vei angaja să duci la bun sfârșit un volum mai mare de lucru, pe care îl vei distribui către diverși alți freelanceri, ție revenindu-ți datoria de a corecta și edita ceea ce fac ei.

În felul acesta, vei câștiga sume ceva mai importante.

34. Fă-ți propriul site de nișă

Tot ce trebuie să faci este să găsește public țintă, care să aibă exact aceleași pasiuni și hobby-uri ca ale tale și vei fi gata să monetizezi ceea ce îți place prin intermediul unui site dedicat nișei respective.

Desigur, această idee este mai ușor de zis decât de făcut.

Va trebui să investești bani și foarte mult timp, să scrii articole de calitate, să urmezi niște reguli SEO, dar luând totul pas cu pas, vei reuși să pui bazele unei idei de afaceri profitabile.

Nu știm ce să spunem despre timp, dar dacă ai nevoie de bani, Financer îți poate veni în ajutor, cu o mulțime de soluții financiare.

35. Cumpără un site existent

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

Vei observa că există destul de multe site-uri care sunt de vânzare, din diverse medii de activitate.

Motivele pentru care deținătorii platformei nu o mai vor pot fi extrem de diverse – lipsă de fonduri, dorința de a se ocupa cu altceva, prea puțin timp pentru a ține pasul cu piața și multe altele.

Așa că vei putea achiziționa un site care este lansat deja de ceva timp, ce are un număr constant de vizitatori și, eventual, de clienți.

Mare grijă, totuși, la cifre. Este foarte important să nu plătești mai multe decât face. Verifică trend-ul site-ului, cuvintele cheie, pe ce loc se găsește pe Google etc.

36. Voice-actor

Consideri că ai o voce inconfundabilă? Fie extrem de groasă, precum cea a lui James Earl Jones sau muzicală ca a lui Scarlett Johansson?

Există o mulțime de firme care caută exact persoane ca tine pentru a face dublarea desenelor animate sau pentru a da glas personajelor din jocurile video.

Idei de afaceri – Transformă-ți pasiunea într-o sursă de venit

Cu siguranță ai tot auzit o mulțime de persoane specializate în coaching motivațional, care spuneau că cea mai bună afacere sau meserie este cea pe care o faci cu drag. Și cum să nu faci cu drag ceva ce te pasionează?

Iată de ce ne-am gândit ca următoarele  idei de afaceri  să fie axate în jurul pasiunilor pe care unii dintre noi se poate să le avem.

37. Fabrică carcase de telefoane mobile

Îți place să faci ceva cu mâna ta? Ești genul de persoană foarte practică și pricepută în a realiza ceva? De ce nu ai încerca să fabrici carcase pentru telefoanele mobile?

Piața pentru astfel de accesorii este într-o creștere continuă. Nici nu este de mirare, ținând cont de prețurilor noilor dispozitive, care de multe ori depășesc suma de 1000 Euro.

Odată fabricate, carcasele pot fi comercializate pe site-uri precum Etsy, Amazon Handmade sau Fancy sau chiar pe unele locale, cum ar fi OLX, Elefant.ro sau eMag maketplace.

38. Vânzări bazate pe comision

Consideri că ai bune calități sociale și conversaționale? Reușești să captezi atenția persoanelor din jurul tău și să îi determini să facă ceea ce le ceri?

Ei bine, atunci se poate ca un business ideal pentru tine ar fi unul bazat pe comision din vânzări.

Există foarte multe start-up-uri care au nevoie de ajutorul unor astfel de companii, în felul acesta crescându-și vânzările, fără să fie nevoie să angajeze pe cineva dedicat pe partea de vânzări.

Așa că nu vei duce lipsă de clienți cu o astfel de afacere.

39. Agenție de turism

Pentru cei cărora le place să călătorească, se poate să se potrivească la perfecție un business care să ofere pachete de călătorii.

Nu trebuie decât să îți iei un atestat din partea Ministerului Turismului care să îți confirme funcția de agent, iar apoi să intri în legătură cu pensiuni, restaurante și să faci diverse trasee.

Dacă dispui și de câteva tactici de persuasiune și de bune calități inter-umane, este imposibil să nu ai succes. Chiar și după scandalurile ce au avut loc acum doi ani în presă, oamenii tot vor apela în continuare la agenții de turism.

Aici vei putea găsi un ghid despre cum să economisești bani atunci când pleci în concediu, care se poate să te intereseze.

40. Consultant de design interior

Oricine poate să își deschidă o afacere de succes în domeniul design-ului interior.

Dacă ai un simț estetic dezvoltat și știi cum să îmbini culori, piese de mobilier, accesorii, plante și așa mai departe, astfel încât să creezi o atmosferă plăcută în casa unei persoane, atunci un astfel de business este ideal pentru tine.

Cu ajutorul unui site de promovare și a unei pagini pe rețelele sociale, în mod cert vei avea succes.

41. House-sitter

Chiar dacă nu putem spune că această idee este una care să îți aducă niște câștiguri considerabile de la o lună la alta, house-sitting-ul devine din ce în ce mai căutat în ziua de astăzi, chiar și în România.

Iar un astfel de business este o excelentă idee de afaceri pentru tineri.

O mulțime de persoane care își părăsesc domiciliul pentru intervale lungi de timp apelează la astfel de servicii, pentru a fi siguri că a lor casă este îngrijită, că au facturile plătite, că florile sunt udate etc.

42. Baby-sitter

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

Tot la capitolul afaceri pentru tineri, putem include și baby-sitting-ul.

În lumea în care trăim, din ce în ce mai mulți părinți se văd nevoiți să se reîntoarcă la muncă mult mai devreme față de când și-ar fi dorit, ceea ce înseamnă că adesea nu vor avea cu cine să își lase copiii.

Aici poți interveni tu, cu o firmă care să ofere servicii de baby-sitting.

Drept angajați, te-ai putea gândi la elevi de liceu sau studenți, care s-ar dovedi ideali. Sistemul de plată ar fi unul bazat pe ore muncite, firma păstrând un mic procent din sumele încasate de ei.

43. Dog-walker

Mergând pe același principiu ca cel de mai sus, mulți dintre părinții de animăluțe nu au suficient timp pentru a avea grijă de copilașii lor cu blăniță.

Aici poți veni tu cu o afacere care să facă asta pentru ei, contra unui cost, firește.

44. Hotel de câini și pisici

Dacă tot îți plac animalele de companie, de ce să nu câștigi bani din pet-sitting?

Adesea, când trebuie să plece în interes de serviciu, cei care au animale de companie se trezesc într-un impas.

Ei nu își pot lua cățeii sau pisicile cu ei și nici nu îi pot lăsa pentru perioade mai lungi de timp cu amicii lor. Așa că vor apela la hoteluri dedicate necuvântătoarelor.

În primă fază poți începe în propriul apartament, ideal cu o cameră de filmat care să transmită în direct imaginile pe telefonul proprietarilor.

Pentru o noapte de cazare, se încasează între 100 și 150 lei, sume deloc rele, dacă ne întrebi pe noi.

45. Administrator de bloc

Este drept că pentru a deține funcția de administrator de bloc sau de scară va trebui să faci niște cursuri în acest sens.

Dar apoi vei încasa bani de la fiecare apartament pe care îl administrezi.

Sumele pot ajunge până la 30 sau 50 lei per familie. Astfel că dacă reușești să contractezi unul dintre cartierele nou dezvoltate, unde sunt mai mult de 60 – 70 apartamente, vei avea un venit lunar destul de frumușel.

Iar munca depusă nu va fi deloc una foarte grea și, mai mult, îți va permite să o combini cu una sau două dintre ideile de afaceri mici ce au fost prezentate mai sus.

46. Vinde pe Etsy

Așa cum a fost specificat și puțin mai sus, pe Etsy se pot vinde o mulțime de lucruri handmade.

De la botoșei croșetați, la mobilă lucrată manual, acolo vei putea comercializa tot felul de articole. Așa că dacă te descurci să creezi ceva, Etsy este site-ul unde să îți vinzi produsele.

47. Creează papioane

Ai observat că în ultima vreme, la evenimentele mai formale, se poartă mai mult papioane, în detrimentul cravatelor?

Dacă da, cu siguranță ai văzut că multe dintre modelele cu care oamenii se prezintă sunt unice și personalizate pentru serile respective.

Așa că de ce să nu creezi chiar tu astfel de accesorii, care sunt atât de la modă în ziua de astăzi?

48. Fă-te fotograf profesionist

Ți-a plăcut dintotdeauna să faci fotografii? Reușești să captezi cele mai deosebite momente cu ajutorul aparatului foto? Atunci valorifică toate aceste daruri prin vânzarea de fotografii.

Există o mulțime de site-uri pe care îți vei putea încărca pozele, cum ar fi Unsplash sau Pexels.

Iar dacă cineva le va găsi interesante, le va putea achiziționa pentru a le folosi în articolele postate de ei pe paginile personale.

Cu cât reușești să ai mai multe poze vândute, cu atât îți va crește, automat, și cota de piață.

În special în ultima vreme, când datele cu caracter personal și drepturile de autor sunt tot mai atent respectate de către lege, se pot face bani frumoși în acest domeniu.

49. Fotografiază evenimente

Și evident că nu se putea aduce vorba de fotograf, fără a aminti de fotografi de evenimente. Toate evenimentele din viața noastră ne dorim să fie imortalizate, astfel încât să ne putem bucura de ele de-a lungul timpului.

Botez, cununii, aniversări, petreceri, lansări de carte sau de business-uri, pentru toate vom avea nevoie de fotografi profesioniști care să știe cum să capteze cadrele, astfel încât să iasă niște poze reușit.

Pentru servicii de acest gen se cer de la 500 și până la 3000 Euro, în funcție de mărimea și durata evenimentului.

3000 Euro într-o zi de lucru nu este deloc rău, nu-i așa?

50. Realizează portofolii profesioniste

Cum sa castigi bani. Idei de afaceri – cele mai bune 62 idei de afaceri

Tot la capitolul fotograf, trebuie amintită și ramura care ține de portofolii personale.

Cum internetul este la tot mai mare căutare, și modelele devin automat tot mai dorite.

Dar pentru a putea aplica pentru diverse job-uri, acestea au nevoie de un portofoliu, care nu poate fi realizat decât de către, ghici cine, un fotograf profesionist.

Costul unor astfel de servicii se pot ridica la 1000 Euro pentru câteva ore de muncă, astfel că și în acest domeniu sunt destul de mulți bani de câștigat.

51. Devino șofer Uber sau Taxify

Îți place să conduci și ai ceva timp liber la dispoziție în care să faci asta? Atunci se poate ca o afacere de succes pentru tine să fie una dezvoltată în parteneriat cu companiile de car-sharing gen Uber sau Taxify.

Cât timp nu conduci tu mașina, poți angaja alte persoane care să o facă, desigur contra unui procent câștigat de tine. În felul acesta, îți vei mări veniturile lunare considerabil.

Dacă dorești să îți achiziționezi un automobil, dar nu ai reușit să strângi suficient de mulți bani, te putem ajuta noi cu finanțarea. Apelează la un credit auto sau la un împrumut de nevoi personale și ia-ți mașina mult visată.

52. Închiriază-ți mașina

Destul de multe persoane primesc odată cu job-ul și o mașină de muncă. Din această cauză, vehiculele personale zac nemișcate cu lunile prin parcare.

Dacă și tu ești în aceeași situație, de ce nu îți închiriezi mașina, fapt care îți va aduce și un mic profit?

Există site-uri specializate în așa ceva, care te vor ajuta, dacă asta dorești să faci.

53. Serviciu de catering

Pasionații de gastronomie pot lansa un serviciu de catering. Nu îți trebuie decât o bucătărie profesională și o locație atent aleasă, care să aibă multe birouri în jurul ei.

Oferind mâncare bună, la prețuri rezonabile, cu siguranță vei avea o afacere bună. Iar capitolul catering nu se rezumă doar la meniul zilei servit angajaților diverselor corporații.

Îți poți oferi serviciile pentru diverse petreceri, aniversări, venind cu meniuri variate, care nu doar să aibă gusturi perfecte, dar care să fie și plăcute din punct de vedere estetic.

54. Patentează ceva

Nu trebuie să ai o idee extraordinar de bună pentru a patenta ceva. Este clar că nu vei reinventa roata sau apa caldă, cum ne place nouă românilor să spunem.

Dar nu știi niciodată care dintre ideile tale va fi agreată de către cineva și de unde te vei trezi cu niște bani pentru dreptul de a utiliza invenția ta.

Ia-i exemplul lui Kia Silverbrock, care până în prezent are mai bine de 9800 patente la nivel mondial.

Unele dintre ele i-au adus sume frumușele în conturi, în vreme ce altele, până în momentul de față, sunt total inutile.

55. Lansează-ți o afacere pe roți

Știm că investiția pentru un astfel de business se poate ridica la 20.000 Euro, dar gândește-te la veniturile pe care le-ai putea genera.

Cu siguranță ai observat că în ultima vreme, la toate concertele și evenimentele în aer liber, tot mai multe astfel de afaceri sunt prezente.

Ele comercializează diverse produse: burgeri, cafea, carne la grătar, obiecte hand-made și așa mai departe.

Tot ce trebuie este să vii cu o idee unică și să fii dispus să îți schimbi locația continuu, urmărind locurile de desfășurare al celor mai populare evenimente.

56. Cumpără electronice și recondiționează-le

În ziua de astăzi, tehnologia avansează într-un ritm incredibil de alert. Din această cauză, multe dintre electronicele apărute în urmă cu câțiva ani, în special cele care au ceva defecte estetice, sunt vândute pe mai nimic.

În țări precum Statele Unite ale Americii vei putea achiziționa iPhone-uri sau laptop-uri Apple de generație mai veche la prețuri derizorii.

Dacă te pricepi la electronică, recondiționând astfel de aparaturi, cu siguranță ai putea obține ceva profituri frumușele.

57. Licențiază un produs pe care să îl vinzi

Cu toate că nu este o afacere ce poate fi deschisă peste noapte, genul acesta de business este unul care se va dovedi a fi incredibil de profitabil.

Dacă te uiți prin magazinele mari, vei observa că absolut fiecare produs pe care îl achiziționezi de pe raft, fie el cea mai renumită gamă de suc sau o ciocolată locală, este distribuit de o cu totul altă firmă față de cea producătoare.

Așa cum îți poți imagina, compania în cauză face bani frumoși fiind unicul distribuitor al produsului respectiv din țara noastră.

58. Închiriază-ți apartamentul

Foarte mulți oameni ajung la niște sume lunare interesante din închirierea apartamentelor proprii. Iar aici nu ne referim la genul de închiriere pe un termen îndelungat, ci la varianta în care îți oferi locuința turiștilor.

Cu puțin marketing online și prețuri acceptabile, vei putea atrage vizitatori din toată lumea să stea la tine în regim hotelier. În perioadele în care aceștia vin, poți dormi la prieteni, rude etc.

Există destule site-uri care promovează astfel de servicii. Airbnb, booking.com sau couchsurfing.com sunt doar unele dintre ele.

Nu doar că vei reuși să aduni niște bani în plus, dar vei avea și ocazia de a cunoaște mulți oameni noi, interesanți, pasionați de turism și de plimbări.

59. Instructor personal de fitness

Îți place să stai cu orele în sala de fitness? Consideri că știi exact cum trebuie executat fiecare exercițiu în parte?

Poate că din când în când chiar mai și oferi sfaturi persoanelor pe care le vezi în jurul tău că nu se antrenează cum trebuie, nu? Atunci de ce nu ai face asta contra unui cost?

Foarte multe persoane începătoare în tainele fitness-ului nu știu exact de unde și cum ar trebui să înceapă un antrenament.

Adesea se întâmplă ca fără îndrumare, după doar câteva ședințe aceștia să renunțe, din cauza durerilor pe care le resimt în timpul exercițiilor.

Este drept că multe săli de forță au personal propriu care poate oferi sfaturi cu privire la antrenamente, dar dezavantajul acelora este că sunt persoane necunoscute, unele poate prea puțin carismatice.

Cu ajutorul unui cont pe rețelele de socializare îți vei putea oferi serviciile de antrenament și, dacă ai și puțin șarm, atunci cu siguranță vei avea și clienți.

60. Instructor de yoga

Același lucru ca și cu instructorul de fitness poate fi spus și despre instructorul de yoga.

Multe persoane au o fobie de a face sport în fața altor oameni și ar prefera să aibă un instructor cu care să facă yoga acasă sau în parcuri.

Dacă ești pasionat de această formă de mișcare, de ce să nu faci și bani din educarea altora?

61. Nutriționist personal

Indiferent cât de mulți experți în fitness ai întreba, toți ți-ar răspunde că secretul pentru a avea un corp frumos este să mănânci sănătos.

Nu contează cât de mult și de bine te antrenezi. Fără o dietă corespunzătoare, nu vei ajunge la formele mult visate.

Așa că, pentru cei care nu vor să piardă vremea citind o mulțime de cărți și de articole dedicate diverselor diete, un nutriționist personal ar fi absolut necesar.

Iar dacă ai cunoștințe în domeniu, de ce să nu fii tu acela care să ofere sfaturi, contra unor sume de bani, firește?

62. Ghid turistic

Pentru a deveni oficial ghid, va trebui să urmezi un curs al ANT-ului. Apoi, pe baza lui, vei putea face documentări ale zonelor pe care le consideri tu interesante, după care să îți oferi serviciile de ghid online.

Cu câteva poze frumoase, niște descrieri unice ale locurilor ce urmează să fie vizitate și multe zâmbete din partea ta, cu siguranță cei interesați de turism vor dori să meargă împreună cu tine să descopere zone noi.

Afla acum ultimile noutati!

Cele mai recente articole!

Cauti o idee de afaceri sau o metoda prin care sa faci bani zilnic ? Uite aici explicate 62 idei de afaceri pentru a deveni antreprenor