Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.

Cum sa faci bani ca student in Romania? Mai toată lumea când aude că ești student, dacă nu zic, sigur gândesc “aa, săracu, e student…e sărac și nu are bani, vai de el”. Un sâmbure de adevăr tot există acolo, dar nu e chiar așa nașpa pe cum cred și zic ei. Mai ales atunci când îți propui ca lucrurile să nu stea așa pentru tine.

Majoritatea elevilor care decid să facă o facultatea o fac cu gândul că o să se angajeze pe un post mai bine plătit și că vor avea șanse mai mari în dezvoltarea pe partea profesională. Însă nu spune nimeni că student = sărac. Sunt mai multe oportunități de care poți beneficia ca student, mai ales că în perioada asta, teoretic, avem mai mult timp.

Cum sa faci Bani ca Student – 7 Metode de a face Bani  fara investitii.

02 februarie 2023

Cum să faci bani în studenție

1. Fă bani din scris sau pe acolo – cum să faci bani ca student

Stai, înainte să treci la urmtărtorul tip eu zic să citești puțin aici

Nu e chiar scris scris, adică de la 0. Practic poți face între 25 și 50 de lei pe un articol care să aibă între 800 și 2000 de cuvinte (în funcție de ce se cere) pe următoarele domenii: automobile, crypto, beauty – și partea cu adevărat frumoasă: nu trebuie să știi chestii din domeniile astea, poate nici chiar să îți placă neapărat, ci doar să vrei să faci un ban în plus de buzunar. Practic vei primi toate informațiile necesare, iar tu nu va trebui decât să rescrii unele texte și să adaugi din personalitatea ta pe ici pe colo.

P.S.: Nici nu ai nevoie de o formă juridică (SRL) și nici nu contează din ce oraș ești. Când articolul este gata, primești banii pe Revolut (obligatoriu). Atât este de simplu. Nu faci nimic altceva decât scris, nu încarci nicăieri, nu faci poze sau research pe cuvinte cheie, ci doar scris.

Bonus: la cerere poți primi și o metoda prin care poti face un blog / un site 

IMPORTANT!: Drepturile de autor revin publicatiei si nu autorului, practic este un job de ghost writing.

Daca esti interesat de un asemenea job poti sa imi scrii la adresa apartamentu50@gmail.com

 

2. Câștigă bani ca student din cryptomonede (fără prostii) – cum sa faci bani ca student

Mai mult ca sigur ai auzit de crypto și Bitcoin până acum. Nu o să stau să-ți povestesc acum despre asta, poate cu altă ocazie. Însă vreau să-ți spun că poți câștiga gratis niște bănuți de ieșit în oraș. Cam $30 zilnic  poți câștiga din Binance . Bani scoși pe card. Dovada mai jos.

Metode de a face Bani  fara investitii.

Ce trebuie să faci este să îți faci cont pe Binance, să completezi profilul și să completezi niște quiz-uri despre anumite cryptomonede and that’s it. Poți converti într-un stabble coin și apoi în euro pe card sau să îi investeși în alte monede ca să îi multiplici.

Dacă vrei să afli mai multe despre tot procesul, accesează articolul ăsta.

 

3. Te lași în voia sorții și a binefăcătorilor (abonat la buzunarul lu’ tati și mami) – cum sa faci bani ca student

Asta e cea mai populară metodă de “a face bani”, mai ales printre studenții din anul 1 de licență, pentru că este și cea mai ușoară și nu implică muncă. E de înțeles, mai ales atunci când ești într-un oraș nou, nu știi ce-i cu tine și ce vrei de la viață. Important e să nu rămână asta singura metodă.

4. Să te plătească facultatea ca să mergi la ore, nu invers – cum sa faci bani ca student

Asta e cea mai “grea” metodă de a face bani, mai ales atunci când nu-ți place ce studiezi, în mode neapărat, dar faci facultatea că așa au zis X sau Y. Eu am plecat de la premisa de a mă plăti facultatea de când am început studiile. Atunci când ai o oarecare afinitate și curiozitate pentru domeniul pe care îl studiezi, metoda asta vine mănușă.

Bonus: dacă te încadrezi într-una din categoriile “sociale” definite de către Statul Român, poți aplica și pentru o bursă socială. Dar mai multe detalii despre bursele la UAIC găsești aici: https://www.uaic.ro/studenti/burse/

PRO tip: poți economisi bani prin a NU face restanțe pe care va trebui să le plătești anul viitor, e și asta o formă de a face bani. 

 

5. Să economisești – cum sa faci bani ca student

Dacă tot am spus despre economisire, vreau să îți spun și de un super pont în ceea ce privește economisirea, atunci când îți alegi banca la care să îți deschizi un cont bancar, de care vei avea cu siguranță nevoie.

 

6. Să te plătească Universitastea sau o firmă privată – cum sa faci bani ca student

Aici e o struțocămilă, pentru că pe lângă bursele de studiu și sociale pe care le oferă UAIC, poți beneficia și de o bursă de campus. Bursa asta se acordă studenților în schimbul  prestării unui serviciu și depinde de fiecare facultate/departament universitar în ce direcții sunt aceste servicii. De la curățenie în Grădina Botanică și activități de bibliotecar, la ajutor în cantina și căminele universitare. Acum, cu COVID aceste burse au fost suspendate, dar să nu uităm că vor veni și vremuri mai bune. 

Iar legat de bursele primite de la firme private, la început de an/semestru, tot felul de firme vin cu propuneri de burse private pe diferite criterii ( de obicei, performanță/cazuri sociale) cu scopul de promovare a brandului, găsirii unui potențial viitor angajat și pentru a face o faptă bună. Prima bursă de acest fel care îmi vine în minte este cea de la Telekom, de anul trecut.

 

7. Să muncești, doar zic – cum sa faci bani ca student 

Dap, ori te apuci de un internship plătit, ori te angajezi direct part sau full time sau te apuci să faci bani din ce știi. Adică cum? Adică te apuci de freelancing, cauți clienți pe ce ești bun. Te pricepi la marketing online? Caută clienți în direcția asta. Scrii? Caută clienți în zona copywritingului. Te pricepi la fotografii (nu cu telefonul)? Fă-ți o pagină de Facebook, dar te rog fii mai original decât Ion Ionescu Photography.. De unde să începi? Sunt foarte multe platforme de freelancing, de la Upwork, Fiver, Freelancer și grupuri de Facebook (chiar și în română): Îți recomand grupul Viață de Freelancer România și Aici freelancerii! Care-i proiectul? pentru început.

În mare, cam astea sunt modalitățile de face bani ca student. Aceste metode sunt testate pe pielea mea și funcționează. 

Afla acum ultimile noutati!

Cele mai recente articole!

Cum sa faci bani ca student in Romania? Mai toată lumea când aude că ești student, dacă nu zic, sigur gândesc “aa, săracu, e student…e sărac și nu are bani, vai de el”.