Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.
Cancerul, ca spectru larg de boli, este în prezent una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial.

Cancerul, ca spectru larg de boli, este în prezent una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Cancerul ovarian în mod specific a fost estimat că a avut 2.800 de cazuri noi și 1.750 de decese în Canada și 22.280 de cazuri noi și 14.240 de decese în Statele Unite în 2016, potrivit Societăților Canadiene și Americane de Cancer. A ști să recunoști simptomele cancerului ovarian este una dintre cele mai bune modalități de a primi tratament și de a îmbunătăți rezultatele.

Ce este cancerul ovarian?

Cancerul ovarian apare atunci când celulele ovarelor dezvoltă tumori care devin maligne. Acest tip de cancer este cunoscut ca ucigașul tăcut din cauza lipsei percepute de simptome și a dificultății de a fi detectate prin screening. Deși este mai frecvent la femeile aflate în postmenopauză, tot mai multe cazuri arată o prevalență crescută la femeile de 30 și 40 de ani, poate chiar mai tinere. Cercetările din Marea Britanie au descoperit că detectarea precoce a cancerului vă poate crește enorm șansele de supraviețuire, așa că acordarea atenției corpului și vizitele regulate la medicul dumneavoastră sunt esențiale.

Problema este că acest tip de cancer nu este tăcut, ci liniștit. În prezent, cancerul ovarian este destul de dificil de depistat: testele cu frotiu nu detectează chisturi maligne și chiar și testele de sânge CA125 dau adesea rezultate fals negative. O altă problemă este că multe dintre simptome sunt confundate cu alte boli, cum ar fi IBS (sindromul intestinului iritabil), lăsând tumorile în stadiu incipient nediagnosticate până ajung la stadiul 3, unde se pot prezenta sub formă de noduli în abdomen și zona pelviană.

 

4 Simptome ale cancerului ovarian

4 Simptome care pot fi semne ale cancerului ovarian:

Balonare persistentă

Dacă observați că vă balonați în mod constant și des (se întâmplă frecvent timp de mai mult de trei săptămâni), iar dacă înainte nu aveați această problemă, acesta ar putea fi un semn al creșterii tumorilor canceroase.

Dureri abdominale inferioare și pelvine

Acordați atenție la toate zonele în care simțiți crampe la fel ca cele menstruale – partea inferioară a abdomenului, regiunea pelviană, poate chiar și în partea inferioară a spatelui. În timp ce durerea în timpul menstruației este normală, durerea persistentă care persistă mult timp după trecerea menstruației (trei săptămâni sau mai mult) ar putea fi un semn al cancerului ovarian.

Lipsa poftei de mâncare/ te simți sătulă rapid

Dacă observați o scădere semnificativă a apetitului pentru o perioadă mai lungă de trei săptămâni, discutați cu medicul dumneavoastră. Deși acesta ar putea fi un semn al unei  probleme a stomaculului, sau a intestinului, poate semnifica și cancer.

 

4 Simptome care pot fi semne ale cancerului ovarian

 

Nevoia urgentă de a urina/ urinări dese

Dacă observi că mergi la toaletă cu o frecvență mult mai mare, în ciuda faptului că nu faci nicio modificare a aportului de lichide, sau ești bine un minut și trebuie urgent să urinezi în următorul, este posibil să ai stadii incipiente ale cancerului ovarian.

Toate aceste simptome sunt adesea confundate cu probleme și boli ale tractului gastrointestinal. Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome, iar înainte nu le aveați, este important să monitorizați frecvența și persistența acestora. Dacă nu dispar după trei săptămâni sau mai mult, faceți o programare la medicul dumneavoastră pentru a discuta despre examinarea cancerului ovarian.

Ca femei, depinde de noi să ne monitorizăm propria sănătate, precum și să informăm femeile din viața noastră, astfel încât și ele să recunoască simptomele acestei boli potențial fatale. Ajută-ne să luptăm împotriva cancerului ovarian împărtășind acest articol prietenilor și familiei tale!

Vezi un alt articol interesant aici

Articole din această categorie

01 iulie 2022

4 Simptome importante ale cancerului ovarian 

11 martie 2024
Un consorțiu internațional de ingineri din Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria și alte țări va dezvolta în apropierea Insulelor Canare un prototip funcțional pentru producerea electricității folosind energia solară captată
08 martie 2024
Investiția în actiuni la bursa reprezintă o metodă populară prin care investitorii pot crește capitalul și își pot atinge obiectivele financiare. Descoperă ce presupun, cum funcționează aceste investiții, ce avantaje
08 martie 2024
Fiecare persoană visează la ideea de a face bani fără să depună un efort constant. Cu toate acestea, puțini știu că există modalități de a câștiga bani pasiv chiar și
Vezi care sunt cele mai noi oferte evoMAG și comandă online rapid în maxim 30 de secunde.