Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.
Cum stii ca porti ochelari de vedere neadecvati – semne, efecte . Verifica vederea gratuit

Îți este din ce în ce mai greu să citești sau te simți nesigur atunci când conduci mașina, mai ales pe distanțe lungi sau noaptea? Ai dureri de cap și vederea îți este neclară? Dacă experimentezi astfel de situații, deși porți ochelari de vedere sau lentile de contact de ceva vreme, atunci poate că e timpul să mergi la un nou control oftalmologic. Aceasta, pentru că s-ar putea să fie nevoie de o ajustare a ochelarilor ori chiar de schimbarea lor.

 

Pentru a putea acționa corect și din timp, este esențial să fii bine informat și să-ți cunoști organismul. Iată de ce, în cele ce urmează, îți explicăm care sunt posibilele semne și consecințe pe termen lung ale purtării ochelarilor nepotriviți și cum alegi corect perechea de ochelari sau de lentile de contact.

Semne că porți ochelari de vedere nepotriviți

Cum stii ca porti ochelari de vedere neadecvati – semne, efecte

Una dintre concepțiile eronate legate de ochelarii de vedere sau de lentilele de contact cu dioptrii este că pot să-ți „strice ochii” dacă nu folosești produsele potrivite. Este bine să știi, însă, că, din punct de vedere medical, acest lucru nu are cum să se întâmple. Ochelarii sau lentilele de contact au rolul de a corecta sau de a ameliora un defect de vedere ori simptomele unei afecțiuni oftalmologice, astfel încât tu să vezi clar.

Programare oftalmolog

Prin urmare, purtarea unor ochelari de vedere nepotriviți nu are cum să-ți deterioreze globul ocular în sine, ci poate să forțeze ochii să se adapteze astfel încât vederea ta să fie clară, supunându-i unui efort care poate cauza anumite manifestări fizice, cum ar fi:

 • durere și usturime la nivelul ochilor;
 • înroșirea ochilor;
 • senzația de ochi obosiți;
 • cefalee (durere de cap);
 • stare de amețeală;
 • vedere dublă, încețoșată sau deformată, deși folosești ochelarii sau lentilele de contact;
 • senzație de lăcrimare excesivă.

 

Mergi la un consult oftalmologic de specialitate te poti programa aici, descoperă categoria noastră de OCHELARI DE VEDERE și alege produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. 

Cum stii ca porti ochelari de vedere neadecvati – semne, efecte

Consecințe ale purtării ochelarilor de vedere nepotriviți

Dacă în cazul adulților, purtarea unor ochelari de vedere care sunt prea puternici sau prea slabi nu afectează ochiul, ci poate provoca doar anumite simptome ce pot fi rezolvate pe parcurs, în cazul copiilor, lentilele de contact corecte sau ochelarii adecvați sunt esențiali. Aceasta, pentru că ochii lor sunt în formare și, la fel ca în cazul lipsei acestor dispozitive medicale, ochelarii de vedere nepotriviți pot duce la dezvoltarea unor afecțiuni oculare permanente.

Cum stii ca porti ochelari de vedere neadecvati – semne, efecte

Apoi, reține că este important să faci distincția între a purta ochelarii nepotriviți și perioada de acomodare cu un anumit tip de lentilă. De exemplu, în cazul astigmatismului, sunt recomandați ochelarii cu lentile cilindrice sau sfero-cilindrice. La început, este posibil să ai impresia că podeaua și pereții sunt înclinați. Aceasta nu înseamnă că ochelarii nu sunt potriviți. Acomodarea, mai ales în situația astigmatismului sever, poate dura peste o săptămână, potrivit WebMD. La fel se poate întâmpla și în cazul ochelarilor bifocali, când poate dura de la câteva zile până la câteva luni până să te obișnuiești cu ei. Cele mai întâlnite manifestări, într-o astfel de situație, sunt senzația de dezorientare și durerile de cap. Este de menționat că, în cazul copiilor, ai căror ochi sunt în formare, acomodarea este mult mai ușoară decât la adulți.

Există și cazuri în care senzația de arsură sau mâncărimile de la nivelul ochilor, de exemplu, pot fi, într-adevăr, un semn că porți ochelari de vedere nepotriviți, însă este posibil ca ele să aibă la bază o altă cauză, cum ar fi expunerea prelungită la aerul prea uscat. Totuși, într-o astfel de situație, ochelarii neadecvați la nevoile tale pot accentua disconfortul.

Cum stii ca porti ochelari de vedere neadecvati – semne, efecte

Totodată, în funcție de afecțiunea oftalmologică pe care o ai, dioptriile se pot schimba de-a lungul timpului. Prin urmare, nu este suficient să mergi o dată la un control și să porți aceeași pereche de ochelari toată viața. Este esențial să ții cont de recomandările medicului, în ceea ce privește ajustarea acestora sau chiar schimbarea lor.

 

Așadar, chiar dacă purtarea ochelarilor nepotriviți nu are drept consecință modificarea structurilor din care este alcătuit ochiul, ea poate avea manifestări de la cele mai simple, la cele mai severe. Acestea din urmă îți pot afecta activitatea de zi cu zi, provocându-ți un disconfort fizic puternic, dându-ți senzația de nesiguranță, pentru că nu te mai poți orienta corect în spațiu și vederea nu este clară. Ține cont, însă, că în cazul copiilor lucrurile sunt ceva mai complicate și consecințele pot fi pe termen lung și iremediabile.

 

Iată de ce este indicat să mergi la un control de specialitate, mai ales dacă simptomele nu se ameliorează. Aceasta pentru că, pe de-o parte, te vei informa corect și vei ști dacă este vorba despre o reacție normală a organismului asociată cu acomodarea cu lentilele progresive sau bifocale, de exemplu, sau dacă într-adevăr ochelarii nu sunt potriviți. Pe de altă parte, poți evita dezvoltarea unor afecțiuni oculare grave sau agravarea simptomelor celor deja existente.

Mergi la un consult oftalmologic de specialitate, descoperă categoria noastră de LENTILE DE CONTACT și alege produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. 

 

Cum alegi corect ochelarii de vedere – criterii importante

Se spune că „paza bună trece primejdia rea”, prin urmare, prevenția este cea mai eficientă metodă prin care poți evita problemele cauzate de purtarea ochelarilor nepotriviți. Din această perspectivă, este bine să ții cont de anumite recomandări utile, ca să știi cum să alegi lentilele de contact adecvate sau perechea de ochelari care răspunde cel mai bine nevoilor tale:

 • mergi la controale de specialitate – este important să ții cont de recomandările medicului specialist, pentru că numai acesta este în măsură să-ți indice purtarea unor ochelari de vedere sau a unor lentile de contact, în funcție de afecțiunea pe care o ai;
 • respectă indicațiile medicului specialist – una dintre concepțiile eronate este că, dacă folosești prea mult ochelarii, vederea ta va deveni mai slabă; dimpotrivă, ochelarii sau lentilele de contact cu dioptrii sunt dispozitive medicale menite să corecteze defecte de vedere (miopie, astigmatism, hipermetropie) sau să amelioreze manifestările unor afecțiuni medicale; este important, însă, să ții cont de indicațiile medicului, ca să alegi produsele potrivite;
 • ține cont de stilul de viață – de pildă, dacă petreci multe ore în fața ecranelor digitale, medicul specialist îți poate recomanda ochelari sau lentile cu sau fără dioptrii, cu tratament extra, așa cum este și BlueControl de la Optiblu, care are rolul de a neutraliza efectele nocive ale luminii albastre, de a-ți oferi confort prin tratamentul antireflex și de a-ți asigura un risc minim de deteriorare a lentilelor, datorită celor trei straturi: hidrofob, oleofob și antistatic;

Intră în categoria noastră de OCHELARI DE VEDERE, selectează butonul „Adaugă lentile” și descoperă gama de tratamente extra, specifice Optiblu.

 • informează-te corect – medicul specialist îți poate recomanda folosirea ochelarilor sau a lentilelor de contact; reține că examenul de specialitate în urma căruia ți se recomandă purtarea lentilelor de contact este diferit față de cel pentru ochelarii de vedere, ambele dispozitive medicale fiind disponibile pentru toate dioptriile.

Durerile de cap, senzația de ochi obosiți, roșeața, mâncărimile de la nivelul ochilor, vederea neclară sunt câteva dintre posibilele semne ale purtării unor ochelari nepotriviți. Pentru a afla, însă, cauza sigură a unor astfel de manifestări și pentru a ști dacă este nevoie de ajustarea ochelarilor ori de înlocuirea lor, este bine să mergi la un control și să ții cont de recomandările medicului specialist.

Vezi un alt articol interesant aici

Articole din această categorie

01 iulie 2022

Cum iti dai seama ca porti ochelari de vedere neadecvati

11 martie 2024
Un consorțiu internațional de ingineri din Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria și alte țări va dezvolta în apropierea Insulelor Canare un prototip funcțional pentru producerea electricității folosind energia solară captată
08 martie 2024
Investiția în actiuni la bursa reprezintă o metodă populară prin care investitorii pot crește capitalul și își pot atinge obiectivele financiare. Descoperă ce presupun, cum funcționează aceste investiții, ce avantaje
08 martie 2024
Fiecare persoană visează la ideea de a face bani fără să depună un efort constant. Cu toate acestea, puțini știu că există modalități de a câștiga bani pasiv chiar și
Vezi care sunt cele mai noi oferte evoMAG și comandă online rapid în maxim 30 de secunde.