Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.
Tartrul este acumularea de alimente și resturi între gingii și spatele dinților.Tartrul, cunoscut și sub numele de tartru dentar

Tartrul este acumularea de alimente și resturi între gingii și spatele dinților.Tartrul, cunoscut și sub numele de tartru dentar, este întărirea plăcii din cauza depozitelor de minerale.

Acest lucru face ca dinții să arate neatractiv, cu decolorare gălbuie sau maronie. La trecere dintre gingii și dinți, resturile pot fi și mai închise la culoare. Drept urmare, deseori arată ca un fel de crustă deasupra zonei.

Ce ar trebui să știi despre tartru?

Tartrul este dur la atingere. Pe lângă faptul că este o problemă estetică, poate duce și la alte probleme de sănătate. Când tartrul interacționează cu anumite alimente (cum ar fi dulciurile, cola și alimentele prăjite), eliberează un acid care poate provoca carii.

Pe de altă parte, anumite obiceiuri precum fumatul, alcoolismul și consumul excesiv de cafea pot favoriza apariția tartrului. Poate exista și o predispoziție genetică la producția de tartru.

Ce ar trebui să știi despre tartru?

 

Remedii pentru a scăpa de tartrul de pe dinți

Cel mai bun remediu împotriva tartrului este prevenirea, iar obiceiurile adecvate de igienă dentară ajută la prevenirea apariției acestei plăci. Specialistii recomandă spălatul pe dinți după fiecare masă sau cel puțin de două ori pe zi. Ața dentară sau folosirea periuțelor interdentare cel puțin o dată pe zi ajută la prevenirea apariției tartrului.

Pe lângă menținerea unor bune obiceiuri de igienă dentară, este esențial să vizitați periodic medicul dentist pentru o curățare temeinică. Însă, puteți profita și de beneficiile unor remedii casnice specifice pentru a preveni excesul de tartru pe dinți.

Bicarbonat de sodiu

Remedii pentru a scăpa de tartrul de pe dinți

 

Mulți oameni folosesc bicarbonat de sodiu amestecat cu lămâie sau sare pentru a-și îmbunătăți igiena dentară și pentru a-și păstra culoarea albă a dinților, având în vedere proprietățile acestor ingrediente. De asemenea, este recomandat să îl amestecați cu puțină apă, deoarece gustul poate fi puțin intens.

Ai grijă însă la utilizarea lui, deoarece poate deteriora smalțul dinților tăi.

Ingrediente

O lingură de bicarbonat de sodiu (10 g)

O linguriță de sare (5 g)

Apă (atât cât este nevoie)

Pregătirea

Într-un bol, amestecați bicarbonatul de sodiu și sarea.Apoi, scufundă-ți periuța de dinți în apă caldă.După aceea, scufundați periuța de dinți în amestecul de bicarbonat de sodiu și sare pentru a o înmuia.Periați ca de obicei, dar încercați să vă concentrați pe zonele în care tartrul tinde să se acumuleze cel mai mult.Repetați de cel puțin două ori pe zi (dimineața și seara) pentru a obține rezultatele dorite.

Lămâie

Remedii pentru a scăpa de tartrul de pe dinți

Acesta este un alt ingredient de pe lista celor mai buni pentru albirea dinților. În plus, acest fruct citric are proprietăți antibacteriene care sunt utile atunci când combateți tartrul.

După folosire, clătiți-vă bine pentru a nu produce pete pe pielea din jurul gurii a doua zi când intră în contact cu soarele.

Acidul din lămâie ar putea deteriora sau slăbi dinții, așa că ar trebui să folosești această rețetă, cel mult, o dată pe săptămână.

Ingrediente

 

Sucul de la ½ lămâie

½ cană apă caldă (125 ml)

Pregătirea

Umpleți o jumătate de cană cu apă caldă. Adăugați suc de lămâie.Apoi, puneți apa și sucul într-un pahar sau o ceașcă și amestecați.Clătiți-vă bine gura cu acest amestec înainte de a merge la culcare.Apoi, clătește cu puțină apă călduță, ca să nu ai un gust acru.

Apă oxigenată

Remedii pentru a scăpa de tartrul de pe dinți

 

Apa oxigenată poate fi utilizată pentru a îndepărta tartrul. Puteți folosi acest remediu de acasă de până la trei ori pe săptămână, întotdeauna ca clătire după periajul de rutină.

Ingrediente

¼ cană de apă caldă (62 ml)

Două linguri de apă oxigenată (20 ml)

Pregătirea

Pune apa călduță într-un pahar și adaugă apa oxigenată. Se amestecă bine.Apoi, luați puțină apă și clătiți-vă cel puțin 1 minut.Scuipați amestecul și repetați încă un minut.Clătiți cu apă rece.

Semințe de susan

Remedii pentru a scăpa de tartrul de pe dinți

 

Aceste semințe sunt ideale pentru îndepărtarea murdăriei acumulate de pe dinți.

Trebuie doar să luați o lingură din ele și să le mestecați încet timp de un minut sau două.Apoi, scuipă-le și masează dinții cu ajutorul unei periuțe de dinți umezite în prealabil.La final, clătiți cu apă.

Pătrunjel

Remedii pentru a scăpa de tartrul de pe dinți

 

Această plantă aromatică care este folosită în multe rețete pentru aromatizare poate ajuta, de asemenea, la combaterea acumulării de tartru. Unul dintre cele mai simple remedii este următorul:

Ingrediente

O mână de frunze de pătrunjel (20 g)O lingură de apă (10 ml)

Pregătirea

Se spală și se toacă mărunt frunzele de pătrunjel.Apoi, amestecați cu apă pentru a forma o pastă.Puneți amestecul pe dinți și lăsați-l să acționeze aproximativ 5 minute.Clătiți cu multă apă caldă.

Fructe

Remedii pentru a scăpa de tartrul de pe dinți

 

Credeți sau nu, anumite fructe ne pot albi dinții și pot îndepărta tartrul acumulat pe dinți de-a lungul timpului. Pentru ca această metodă să funcționeze, ar trebui să le mâncați crude și să mușcați din ele (nu să le tăiați cu un cuțit).

Mărul, pepenele galben și căpșunile sunt trei alternative perfecte pentru a avea gingii sănătoase, pentru a evita acumularea de alimente și pentru a preveni sângerările care apar la periaj. Trebuie menționat că merele trebuie consumate cu coajă pentru a obține efectul dorit.

De asemenea, atât căpșunile, cât și roșiile pot fi folosite pur și simplu prin tăierea lor în felii și frecarea direct pe dinți înainte de fiecare masă.

Studii recente arată că consumul constant de fructe pe termen lung este asociat cu o scădere a formării tartrului. Acest lucru se datorează faptului că fructele favorizează acidificarea plăcii dentare, prevenind acumularea acesteia.

Un alt mod de a lupta cu tartrul este să freci interiorul cojii anumitor fructe (portocale și banane) pe dinți timp de aproximativ 2-3 minute înainte și după masă. Așadar, nu le arunca și profită de ele pentru a avea grijă de dinții tăi!

Vezi un alt articol interesant aici 

Articole din această categorie

01 iulie 2022

Cum să eliminați tartrul de pe dinți în mod natural

11 martie 2024
Un consorțiu internațional de ingineri din Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria și alte țări va dezvolta în apropierea Insulelor Canare un prototip funcțional pentru producerea electricității folosind energia solară captată
08 martie 2024
Investiția în actiuni la bursa reprezintă o metodă populară prin care investitorii pot crește capitalul și își pot atinge obiectivele financiare. Descoperă ce presupun, cum funcționează aceste investiții, ce avantaje
08 martie 2024
Fiecare persoană visează la ideea de a face bani fără să depună un efort constant. Cu toate acestea, puțini știu că există modalități de a câștiga bani pasiv chiar și
Vezi care sunt cele mai noi oferte evoMAG și comandă online rapid în maxim 30 de secunde.