Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.

Nu toată lumea știe exact ce înseamnă apropierea celor trei degete atunci când le folosim pentru a ne face cruce

Ce semnifică de fapt semnul Sfintei Cruci

10 octombrie 2022

A ne însemna trupul cu semnul Sfintei Cruci are legătură cu deprinderea creștinească. Prin acest mod, aducem o mărturie pură, vie, de fiecare dată, morții și Învierii Mântuitorului pe Cruce.

De altfel, ca simbol, crucea este unul dintre cele mai importante din biserică. Aceasta are o însemnătate deosebită nu doar ca obiect liturgic. Însemnarea cu semnul creștinesc are de fapt o explicație pe care orice credincios ar trebui să o cunoască.

Cum ne facem cruce corect?

Realizăm corect semnul Sfintei Cruci pe trupurile noastre pornind de la mâna dreaptă. În credința ortodoxă alăturarea degetelor are o însemnătate aparte. Unim degetul mare, arătătorul și mijlociul într-un singur punct.

Inelarul și degetul mic rămân în podul palmei pe întreg parcursul însemnării. Ducem cele trei degete unite în această ordine: la frunte, la ombilic, urmând umărul drept și apoi stângul.

Dacă semnul Sfintei Cruci este o deprindere pe care o învățăm din fragedă pruncie, nu toată lumea cunoaște și semnificația degetelor în timpul acestui act creștinesc.

Ce semnifică degetele care rămân în podul palmei în timp ce ne facem

Cele trei degete pe care le unim atunci când ne facem Sfânta Cruce semnifică Sfânta Treime. Așadar, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Cele două degete care rămân în podul palmei semnifică cele două firi ale Mântuitorului Iisus Hristos.

Ce semnifică de fapt semnul Sfintei Cruci

Este vorba despre firea dumnezeiască și cea lumească. Totodată, cele două degete aplecate mai amintesc și de Adam și Eva, primii oameni plămădiți de Dumnezeu din pământ.

Semnul crucii anulează tot ce este rău

Credincioșii își fac semnul crucii în timpul slujbei sau al rugăciunilor. De altfel însemnarea corpului cu cele trei degete poate avea loc în orice moment în care ne dorim ajutorul și mila lui Dumnezeu.

 

Marii duhovnici ai României își îndemnau ucenicii să facă semnul crucii inclusiv pe alimentele pe care le consumau. Părintele Arsenie Boca de pildă, susținea că Sfânta Cruce anulează inclusiv otrava din mâncare.

Afla acum ultimile noutati!

Cele mai recente articole!

Nu toată lumea știe exact ce înseamnă apropierea celor trei degete atunci când le folosim pentru a ne face cruce