Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani. Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca nu stii cum sa faci bani.
Din ce în ce mai multe persoane iau în calcul să își deschidă un business în domeniul auto. Indiferent dacă este vorba despre un magazin de piese auto, o benzinărie sau o spălătorie, românii sunt tot mai deschiși la ideea de a face bani în industria mașinilor. Află în articolul de astăzi cum poți să pui bazele unei afaceri în acest domeniu și cât costă să faci o spălătorie auto cu fise. Câți bani trebuie să investești într-o spălătorie formată din patru boxe.
Mai întâi de toate, să vorbim despre motivele pentru care ar trebui să îți deschizi o spălătorie auto cu fise. Spălătoriile auto self service prezintă mai multe avantaje. Pe lângă faptul că funcționează numai cu plată în avans, nu este nevoie să angajați personal și să plătiți salarii.
Clientul trebuie să cumpere credit sau jetoane de la automatele din spălătoria auto. Dvs. puteți să plătiți o firmă pentru mentenanță pentru a se ocupa de serviciile de care aveți nevoie, în loc să angajați oameni.
Costul care vine la pachet cu firma de mentenanță depinde de numărul de boxe de spălare. În general, el variază între 100 și 200 de euro. Este recomandat să faceți o spălătorie auto cu patru boxe (nu două, fiindcă sunt prea puține, dar nici șase ca să nu aveți cheltuieli prea mari pentru început) pentru a nu se forma cozi lungi de mașini.
De asemenea, un alt avantaj al unei astfel de afaceri este faptul că spălătoriile auto cu fise pot funcționa la orice oră din zi și noapte. Programul de funcționare al acestora nu depinde de un orar astfel încât clienții ar putea să apeleze oricând la serviciile pe care i le oferiți. Totodată, spre deosebire de o spălătorie auto clasică, administrarea uneia de acest tip necesită puțin timp.
Află în continuare ce trebuie să faci, concret, pentru a da startul unui astfel de business. În primul rând, pentru a deschide o spălătorie auto ai nevoie de un teren. Apoi, de o autorizație de mediu pentru deschiderea afacerii pe terenul de care dispui. Aceasta poate fi obținută de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului din județul în care sunteți domiciliat.
Zona în care alegeți să deschideți spălătoria trebuie să fie una ușor accesibilă. Ea mai trebuie să prezinte trafic, astfel încât să vă bucurați de clienți. Ați fi uimiți de câți șoferi merg cu mașina la service și la spălători, atât timp cât acestea se află într-o zonă accesibilă.
Se mai recomandă să nu începeți să faceți investiții până nu obțineți și un Certificat de Urbanism pentru construirea spălătoriei.
O investiție într-o spălătorie auto cu fise începe de la suma de 16.000 de euro/boxă, fără TVA. Prin urmare, dacă vei dori să îți deschizi o spălătorie auto self service cu patru boxe, va trebui să investești circa 64.000 de euro, fără TVA, în afacerea ta. Sumele investite în spălătorie pot fi recuperate într-un interval de 3-4 ani de zile. Rata de profit, potrivit promotor.ro, este de 50-60%.