Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare marcată cu cruce roşie în calendarul ortodox. Mulţi români sunt în dilemă atunci când trebuie să ureze cuiva „La Mulţi Ani”, întrucât există două sărbători religioase la 15 august și la 8 septembrie, destinate Maicii Domnului.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este foarte importantă pentru creştinii de pretutindeni.

Se spune sau nu „La mulți Ani” cu ocazia sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului. Ce spun preoții

14 august 2022

Despre această sărbătoare nu găsim informaţii în Sfintele Evanghelii, ci numai în Tradiţia Bisericii. Potrivit acesteia, Maica Domnului a fost anunţată printr-un înger de mutarea ei din această viaţă.

Mulţi români sunt în dilemă atunci când trebuie să ureze cuiva „la mulţi ani”, întrucât există două sărbători religioase la 15 august și la 8 septembrie, destinate Maicii Domnului.

 

De ce nu este păcat să spui „La mulți ani”

Se spune sau nu „La mulți Ani” de Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august? Este o întrebare la care mulţi dintre români nu ştiu răspunsul. După multe dileme, preoţii au venit cu o explicaţie în acest sens.

Aceştia susţin că nu este  greșit să urăm cuiva „La mulți ani!”, întrucât trecerea la cele sfinte este un motiv de bucurie și nu de tristeție.

Moartea Maicii Domnului este, de fapt, mutare la viață, după cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului: „Mutatu-te-ai la viață ceea ce ești Maica Vieții”. De aceea, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie, scrie creștinortodox.ro.

Potrivit Sfintelor Scripturi, la Adormirea Maicii Domunului, trupul acesteia nu a cunoscut putrezirea, care vine după moarte și nu a rămas nici în mormânt.

Din 2009, zi de sărbătoare legală

Maica Domnului, cu trupul schimbat, viu și proslăvit, a fost mutată, cu trup cu tot la ceruri, ca o pârgă a întregii omeniri. Fecioara Maria a fost dusă de îngeri spre porţile Raiului, de unde se roagă de-a pururi pentru noi.

Din anul 2009, ziua de 15 august a devenit sărbătoare legală și zi nelucrătoare, doar că anul acesta a picat sâmbăta, deci nu s-a putut beneficia de ea. În România, dar și în Franța, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia sau în unele landuri din Germania, Adormirea Maicii Domnului este considerată o sărbătoare religioasă extrem de importantă.

Afla acum ultimile noutati!

Cele mai recente articole!

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare marcată cu cruce roşie în calendarul ortodox. Mulţi români sunt în dilemă atunci când trebuie să ureze cuiva „La Mulţi Ani”,