Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani.

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.
Astfel pentru un angajat care lucrează cu jumătate de normă se vor plăti taxe ca pentru unul cu normă întreagă.

Guvernul Ciucă a decis zilele trecute modificarea regimului de impozitare a contractelor de muncă cu part-time. Astfel pentru un angajat care lucrează cu jumătate de normă se vor plăti taxe ca pentru unul cu normă întreagă

Guvernul a decis suprataxarea salariilor part-time

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanța de modificare a Codului fiscal, cu o serie întreagă de prevederi, printre care suprataxarea salariilor part-time.

Astfel că, pentru salariații cu norme reduse, contribuțiile sociale vor fi, din nou, plătite prin raportare la salariul minim aferent unei norme întregi și nu în funcție de numărul de ore lucrate efectiv de acești angajați.

Prin proiectul de Ordonanță de Urgență s-a stabilit ca pentru aceste contracte de muncă cu normă parțială să se plătească din nou contribuții sociale la nivelul salariului minim.

 

Măsura întră în vigoare de la 1 August

Începând cu veniturile aferente lunii august, pentru angajații part-time, venitul la care se vor calcula contribuțiile va fi salariul brut aferent unei norme întregi, nu venitul realizat de salariat, așa cum se proceda până în prezent.

Guvernul a decis suprataxarea salariilor part-time

Taxarea suplimentară a contractelor part-time este intens criticată de mediul de afaceri. Taxarea cu CAS a salariilor pe normă parțială care au o valoare sub salariul minim pe economie la valoarea întreagă a salariului minim pe economie nu este privită de firmele cu angajați.

Practic, dacă un salariat are mai multe contracte part-time, iar cumulul acestora este la nivelul unui salariu minim, atunci se plătesc contribuţiile proporţional cu contractele part-time. Altfel, se plătesc contribuţii la nivelul salariului minim.

„Se ajustează modul în care se plătesc contribuțiile și impozitul la contractele part-time, evident cu păstrarea unor excepții. Dacă, cumulul contractelor part-time este la nivelul unui salariu minim atunci se plătesc contribuțiile proporțional cu contractele part-time. Dacă nu, se plătesc contribuții la nivelul salariului minim”, a declarat Adrian Câciu la finalul ședinței de Guvern de săptămâna trecută.

Ministrul Finanțelor este de părere că această măsură va descuraja munca la negru.

„Se limitează munca la negru, pentru că acele persoane care sunt plătite cu două ore oficial vă asigur că nu trăiesc din două ore contravaloarea unui salariu minim. Am discutat cu mediul de afaceri și au recunoscut și dânșii că diferența era munca informală. Eu cred că accentul trebuie pun pe lucrător, din perspectiva aceasta, pentru că oamenii până la urmă muncesc opt ore. Mulți dintre ei, în spatele unui contract de două ore. Este o realitate, este un fenomen pe care l-au recunoscut și antreprenorii”.

Articole din această categorie

07 august 2022

Guvernul a decis suprataxarea salariilor part-time. Impozitele vor fi la nivelul unui salariu întreg

11 martie 2024
Un consorțiu internațional de ingineri din Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria și alte țări va dezvolta în apropierea Insulelor Canare un prototip funcțional pentru producerea electricității folosind energia solară captată
08 martie 2024
Investiția în actiuni la bursa reprezintă o metodă populară prin care investitorii pot crește capitalul și își pot atinge obiectivele financiare. Descoperă ce presupun, cum funcționează aceste investiții, ce avantaje
08 martie 2024
Fiecare persoană visează la ideea de a face bani fără să depună un efort constant. Cu toate acestea, puțini știu că există modalități de a câștiga bani pasiv chiar și
Vezi care sunt cele mai noi oferte evoMAG și comandă online rapid în maxim 30 de secunde.