Cea mai mare problemă a ta nu tine de faptul că nu ai bani.  Cea mai mare problema a ta tine de faptul ca  nu stii cum sa faci bani

Cum sa faci Bani Online. Site-uri prin care poti sa faci bani pe net sau bani stand acasa.
Elevii Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” din Suceava sunt nemulțumiți de hotararea luata de directorul institutiei

Elevii Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” din Suceava sunt nemulțumiți de hotararea luata de directorul institutiei ,  de faptul că vor fi obligați să poarte uniformă interna specifica, din 5 septembrie 2022 pentru a intra în școală. Directorul instituției spune că nu este adevărat, anunțul având caracter doar de recomandare.

Uniforma elevilor, obligatorie din 5 septembrie 2022

Potrivit unui anunț postat pe coli A4 în interiorul Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava,  “începând cu data de 5 septembrie 2022 accesul în unitatea de învățământ este permis doar în uniforma școlii.”

Conform unui articol Edupedu.ro, directorul Colegiului, Virginel Iordache, a afirmat că decizia Consilului de Administrație are doar caracter de recomandare și nerespectarea nu va duce la sancțiuni sau la excluderea elevilor de la ore.

Uniforma elevilor, obligatorie din 5 septembrie 2022

Sursa citată mai scrie că regulamentul de ordine interioară care va fi valabil din septembrie 2022 nu este public, dar cel din 2019 este postat pe site-ul instituției și prevede sancțiuni în caz de nerespectarea prevederilor.

Toți părinții elevilor Colegiului Național de Informatică Spiru Haret Suceava au primit un mesaj în care erau înștiințați de faptul că “accesul în școală din toamna anului 2022, se va face doar dacă elevul poartă uniforma unității de învățământ.”

Totuși, conform Regulamentului Cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ, elaborat și aprobat de ministerul Educației, pe baza căruia școlile își creează propriul regulament de ordine interioară, (n. red ROFUIP), articolul 187, alin 2, “în unitățile de învățământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educație al elevilor, cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceștia a serviciului pe școală, interzicerea participării la cursuri sau sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ sau altele asemenea.”

Este de sublinat faptul că unitățile de învățământ au autonomie în a decide regulamentul de ordine interioară prin decizii ale Consiliului de Administrație.

 

Directorul spune că este doar o recomandare

Directorul unității de învățământ, Virginel Iordache, subliniază că propunerea are caracter de recomandare.

“Nu se întâmplă nimic în cazul în care nu poartă uniforma, o să poarte cei care reușesc să se încadreze în regimul școlii. Există o prevedere legală în regulamentul școlii.

Faptul că un elev nu va purta însemnele școlii nu înseamnă că va fi scos de la ore, exclus acest lucru. Eu nu am spus că nu vor intra în școală, repet. Cei care vor purta uniforma este foarte bine, ceilalți or să se discute cu părinții, cu elevii, vor fi primiți la școală ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În nici un caz nu va atrage o sancțiune elevului. Dorim să creăm o atmosferă civilizată în școală în așa fel încât să nu existe diferențe între copii privind ținuta.

Este doar o recomandare. Am plecat de la această prevedere legală pentru că unii elevi vin cu genți Louis Vuiton iar alții nu au săracii după ce să bea apă, ca să spun așa,” spune directorul Colegiului.

“Până în 2016 s-a aplicat prevederea, din 2018 lucrurile s-au lăsat mai moi si s-a ajuns la situația în care elevii nu mai purtau uniformă, de aceea am decis să readuc în discuție Consilului această propunere făcută de mine,” explică directorul Colegiului.

Articole din această categorie

04 august 2022

Se întâmplă în România. Uniforma elevilor, obligatorie din 5 septembrie 2022: Ce trebuie sa stie toti elevii

11 martie 2024
Un consorțiu internațional de ingineri din Marea Britanie, Olanda, Spania, Austria și alte țări va dezvolta în apropierea Insulelor Canare un prototip funcțional pentru producerea electricității folosind energia solară captată
08 martie 2024
Investiția în actiuni la bursa reprezintă o metodă populară prin care investitorii pot crește capitalul și își pot atinge obiectivele financiare. Descoperă ce presupun, cum funcționează aceste investiții, ce avantaje
08 martie 2024
Fiecare persoană visează la ideea de a face bani fără să depună un efort constant. Cu toate acestea, puțini știu că există modalități de a câștiga bani pasiv chiar și
Vezi care sunt cele mai noi oferte evoMAG și comandă online rapid în maxim 30 de secunde.